User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 2
 Views 17
 Downloands 9
2000 SONRASI TÜRKİYE VE RUSYA’NIN DOĞU AKDENİZ’DEKİ GÜVENLİK VE ENERJİ POLİTİKALARININ KARŞILAŞTIRMALI BİR ANALİZİ
2022
Journal:  
Türk Dünyası Araştırmaları
Author:  
Abstract:

Doğu Akdeniz özelinde Kıbrıs Adası’nın stratejik bir öneme sahip olması, Ege ve Doğu Akdeniz’de sorun yaşayan Türkiye ve Yunanistan’ın iki müttefik devlet oluşu, bölgenin istikrarsız Ortadoğu coğrafyasına yakınlığı, coğrafi durum itibarıyla Avrupa’da yer almayan Kıbrıs Adası’nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Avrupa Birliği’ne girmesi ve Brüksel’in dolaylı da olsa bölgeye müdahil olması gibi faktörler, Türkiye’nin bölgeye yönelik kapsamlı analizler yapmasını gerektirmektedir. 2000 sonrası bölgede keşfedilen doğalgazın Türkiye’nin dışa bağımlılığını önemli ölçüde azaltacağı keşfedilen mevzubahis gazın Türkiye üzerinden Batı pazarlarına ulaştırılmasına yönelik politikasının benimsenmesinin kendisini ayrıcalıklı bir konuma getireceği düşünüldüğünde, Doğu Akdeniz’in artan stratejik önemi apaçık ortaya çıkmaktadır. Doğu Akdeniz’de askeri güvenlik bağlamında Suriye’de hava ve deniz üslerine sahip Rusya ise, aralarında Libya’nın da bulunduğu diğer Doğu Akdeniz ülkelerinde de bu girişimlerini yoğunlaştırmak suretiyle aktif bir rol oynamaktadır. Enerji güvenliği özelinde buradaki toplam doğalgaz rezervlerinin kendisininkilerle kıyaslandığında çok düşük olmasına rağmen, Doğu Akdeniz’deki enerji keşif çalışmalarına Gazprom ve Rosneft gibi lider enerji şirketleri kanalıyla müdahil olmaktadır. Bu çerçeve temel alınarak, bu çalışmada, Doğu Akdeniz coğrafyasındaki enerji merkezli askeri güvenlik gelişmelerinin, Türkiye ve Rusya özelinde yansımaları incelenecektir.

Keywords:

null
2022
Author:  
0
2022
Author:  
Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles
Türk Dünyası Araştırmaları

Field :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 486
Cite : 559
Türk Dünyası Araştırmaları