Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 5
DOKTOR KONULU FIKRALARDA KİŞİLER ARASI İLETİŞİM ÇATIŞMALARININ SINIFLANDIRILMASI
2021
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Özet Kısa ve özlü anlatımı olan nükteli güldürücü hikâye olarak tanımlanan fıkralar, Türk halk anlatıları içinde geniş bir yer tutar. Bu anlatılar, kimi zaman bir meslek ya da karakter ile ilgili olur ve çeşitli konular bağlamında kişiler arası iletişim çatışmalarını yansıtır. Kaynağını ve hedefini insanların meydana getirdiği iletişimlere kişiler arası iletişim adı verilir. İletişimde uyumsuzluk veya anlaşmazlık hâli çatışma kavramı ile açıklanır. Bu çalışmanın amacı doktor konulu fıkralarda kişiler arası iletişim çatışmalarının nedenlerini analiz etmektir. Bu amaçla elektronik kültür ortamında yer alan doktor fıkraları incelenmiştir. Aynı zamanda Deniz Dağıtım’ın hazırladığı En Güzel Doktor Fıkraları, Şaban Şimşek’in doktorlarla ilgili mizah içeren yaşanmış olayları derlediği Doktorum Altın Kafeste adlı eseri kaynak olarak kullanılmıştır. Fıkralarda kişiler arası iletişimde aktif çatışma, kısmi algılama çatışması, yoğunluk çatışması, var oluş çatışması ve ön yargılı çatışma olmak üzere beş çatışma türü tespit edilmiştir. Fıkralarda mesajları yanlış anlayan, eleştiride ve övgüde toptancı davranan bireylerin iletişim çatışmalarına/krizlerine neden olduğu ortaya konmuştur. Anahtar Kelimeler: Doktor, fıkra, iletişim, çatışma.

Anahtar Kelimeler:

DOKTOR KONULU FIKRALARDA KİŞİLER ARASI İLETİŞİM ÇATIŞMALARININ SINIFLANDIRILMASI
2021
Yazar:  
Özet:

The jokes, defined as a short and meaningful narrative, hold a wide place in the Turkish people's narratives. These stories are sometimes related to a profession or character and reflect interpersonal communication conflicts in the context of various subjects. The source and purpose of communication is called the communication between persons. Disagreement or conflict in communication is explained by the concept of conflict. The purpose of this study is to analyze the causes of interpersonal communication conflicts in the doctor's subject joke. For this purpose, the doctor's joke in the electronic culture environment has been studied. In addition, the Most Beautiful Doctor's Joke prepared by the Sea Distribution was used as a source of the work called the Doctor's Golden Cave, where Shaban Lightning collected the events of humor related to the doctors. There are five types of conflicts in the interaction between individuals: active conflict, partial perception conflict, intensity conflict, existence conflict and pre-judicial conflict. In jokes, it has been revealed that people who misunderstood the messages, who behave in criticism and praise are causing communication conflicts/crisis. Keywords: doctor, joke, communication, conflict.

0
2021
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.692
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute