Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
The Effect Of Migration-themed Children's Books On Primary School Students' Attitudes and Views Toward Refugee Students
2022
Dergi:  
Sakarya University Journal of Education
Yazar:  
Özet:

This study aims to investigate the impact of migration-themed children's books on the attitudes of fourth-grade primary school students toward migrant students. Employing a mixed design, the study adopts a quasi-experimental approach with a pre-test-post-test control group and an explanatory case study. Recruiting 56 students living in a neighborhood with a dense migrant population in Istanbul, the researchers administered the Attitude Scale Towards Refugee Students Scale (ATRSC) and conducted semi-structured interviews during the 2021-2022 academic year. As an experimental practice, the researchers held reading sessions for 8 weeks with activities based on migration-themed children's books. Control group students continued their regular classes. The experimental and control groups were interviewed and asked to fill in the ATRSC both before and after the reading sessions. The quantitative data was analyzed with SPSS 22.0 and qualitative data using descriptive analysis. The analysis revealed that migration-themed children's books do not effect attitudes towards migrants. Other social/educational variables such as sex, socioeconomic status, and parental education level also has no effect on attitudes towards migrant. The qualitative data revealed that migration-themed children's books promote sensitivity to migrants' problems, empathic thinking, a positive attitude about diversity. As a result, this study significantly contributes to further studies for researchers, teachers, and policy-makers.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Sakarya University Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 569
Atıf : 4.349
2023 Impact/Etki : 0.012
Sakarya University Journal of Education