Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 423
 İndirme 89
 Sesli Dinleme 1
Trablusgarp Savaşı’nın Osmanlı Basınına Yansımaları
2019
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Trablusgarp, yer aldığı coğrafya ve jeopolitik konumu açısından oldukça önemlidir. Kuzey Afrika'da önemli bir ticaret merkezidir. 1551 yılından Trablusgarp Savaşı’na kadar ki süreç içerisinde Osmanlı egemenliğinde kalan Trablusgarp, Osmanlı'nın Kuzey Afrika’da en çok önem verdiği yerlerden biridir. Sanayi Devrimi’nden sonra kendisi için yeterli sömürge alanı elde edememiş olan İtalya ise gözüne Trablusgarp’ı kestirdi. Bu yüzden yönünü Trablusgarp'a çevirdi. Trablusgarp'ı önemli bir hedef olarak gören İtalya, yaklaşık olarak otuz yıl bu hedeflerini başarılı bir sonuca ulaştırmak için hazırlık yaptı. İtalya, 1911 yılında Fransa başta olmak üzere diğer devletlerin desteği ile Trablusgarp'a asker çıkardı ve böylece işgal başladı. Savaş oldukça sert ve zorlu geçti. Bölgede İtalyanlara karşı savaşan Araplar ve Türkler, büyük bir mücadele göstermişlerdi. 1911-1912 yılları arasında meydana gelen bu savaş, dünyadan çeşitli tepkiler aldı. Bu tepkiler ve haberler çalışmamızın temel konusunu oluşturmaktadır. Bu çalışmada ağırlıklı olarak yerli basında çeşitli gazetelerin Trablusgarp Savaşı ile ilgili haberlere yer verilmiş olup yerli basından elde edilen bilgilere göre, dönemin koşullarına ve savaşın seyri süresince gerçekleşen olay ve olgulara değinilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.295
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini