User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 10
 Downloands 3
MAVA-CYTARABINE POLİMER İLAÇ KONJUGATININ ANTİMİKROBİYAL VE ANTİKANSER ETKİLERİNİN İNCELENMESİ
2019
Journal:  
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç: Kemoterapötik ilaçların etkinliğinin artırılması ve yan etkilerinin azaltılması ya da tamamen giderilmesine yönelik çalışmalara sıklıkla rastlanmaktadır. Bizim çalışmamızda,lösemi tedavisinde kullanılan Cytarabine (CYT) ilacına, maleik anhidrit vinil asetat (MAVA) kopolimeri eklenmesi suretiyle dizayn edilen polimer-ilaç konjugatı (MAVA-CYT) kullanılarak, bu ilacın yan etkilerinin azaltılması ve antikanser ve antimikrobiyal etkilerinin araştırılması amaçlandı.Yöntem: Konjugasyon reaksiyonu 70 o C’de dimetilformamid (DMF) içinde trietilamin (TEA) katalizörlüğünde gerçekleştirildi. Kopolimerin yapısal karakterizasyonu yapıldı. Antikanser aktivitesi meme kanseri hücre hattında (MCF-7) ve sağlıklı Mouse fibroblast (L929) hücre hatlarında çalışıldı. Antimikrobiyal aktivitesi ise disk difüzyon tekniği kullanılarak değerlendirildi.Bulgular: FTIR and 1 H-NMR spektrumları aynı zamanda konjugasyon reksiyonunu da doğrulamıştır. Konjugatın, çalışılan 6 mikroorganizma üzerinde inhibisyon zonu oluşmamıştır. MAVA-CYT çiftinin inhibisyon yüzdesi (% 60,64) iken Cytarabine’in ise en yüksek konsantrasyonda kanser hücrelerini öldürme oranı (% 70,17) olarak bulunmuştur. Sitotoksik aktivite testleri sonucunda, kopolimer-ilaç çiftinin (% 100), sadece ilacın ise (%89,86) canlılık oranına sahip olduğu görülmüştür. kopolimer-ilaç çiftinin L929 hücre hattı üzerinde 6 farklı konsantrasyonda sitotoksisitesi araştırıldığında, hücre canlılık oranı % 100’e yakın bulunmuştur. Sonuç: MAVA-CYST umut verici bir yeni antikanser ajan kaynağı olarak gözüküyor. Bu kanser hücrelerinde sitotoksik aktivite mekanizmalarını tanımlamak için ileri çalışmalara ihtiyaç vardır.

Keywords:

null
2019
Author:  
0
2019
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 275
Cite : 494
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi