Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
Singapur Milletlerarası Ticaret Mahkemesi (sıcc)
2021
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

21. Yüzyıl ile birlikte, önceleri tahkim ve geleneksel devlet yargısı şeklinde yapılan ayrım farklı bir boyut kazanmıştır. Bazı devletler, sınıraşan ticarî uyuşmazlıkların çözümü bakımından kendi ülkelerini bir çekim noktası hâline getirmek istemişler ve bu tür uyuşmazlıkları inceleyen özel mahkemeler kurma fikrini geliştirmişlerdir. Tahkimin ve geleneksel devlet yargısının avantajlı yönlerini bir arada barındırma gayesiyle kurulan bu mahkemeler, milletlerarası ticaret mahkemeleri şeklinde adlandırılmaktadırlar. Bu çalışma, hâlihazırda kurulu bulunan örnekler arasında tercih edilebilirlik ve etkinlik yönünden avantajlı bir konumda olduğunu düşündüğümüz Singapur Milletlerarası Ticaret Mahkemesi’ni (SICC) ana hatlarıyla tanıtmak amacıyla kaleme alınmıştır. Aşağıda, öncelikle günümüzde faaliyet gösteren milletlerarası ticaret mahkemeleri hakkında genel bir bilgilendirme yapılacaktır. Ardından, SICC’nin temel yapısı ayrı başlıklar altında incelenecektir. Açıklamalar esnasında yeri geldikçe, özellik arz eden bazı hususlar açısından milletlerarası ticarî tahkim yolu ile karşılaştırmalar yapılacak ve SICC sisteminin güçlü ve zayıf yönlerine temas edilecektir. Sonuç kısmında ise, çalışmada yer verilen tüm açıklamalardan hareketle SICC’nin niçin diğer örneklere kıyasla daha güçlü bir alternatif teşkil edebileceği hususundaki kanaatimize yer verilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   other

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi