Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 24
 İndirme 4
Yapay Zekâda Dil, Bilinç ve Suç Olgusu
2021
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

İnsanı, yeryüzünde yaşayan diğer tüm canlılardan ayıran ve onu üstün kılan özelliklerinin başında düşünebilmesi, konuşabilmesi, bilinç sahibi olması, algılama ve muhakeme becerisi ile ahlaki değerler barındırması gelmektedir. Fakat teknolojik gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkan makine işlevleri, günümüzde insana ait olan ve onu üstün kılan bu meziyetlere sahip yapay zekâlı varlıkların doğmasına sebebiyet vermiştir: Henüz emekleme döneminde olan bu teknoloji geliştikçe, insan ve yapay zekâ arasındaki iletişim önem kazanacaktır. Gelecekte bu iletişimin nasıl olacağı ya da olması gerekeceği konusunda tartışmalar yoğun şekilde devam etmektedir. Yapay zekâlı varlıkların günlük hayatta daha görünür hale gelmesiyle birlikte yapay zekâya dair “Dil, Bilinç ve Suç” olguları incelenmesi gereken önemli hususlar halini almıştır. Bu çalışma kapsamında kavramsal olarak yapay zekâya dair tarihsel bir panorama oluşturulmuş, yapay zekânın dili öğrenme ve kullanma prensipleri tespit edilerek dil, bilinç ve suç kavramları üzerinden geleceğin yapay zekâlı varlıklarının dil araştırmalarındaki yeri ortaya konmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Intelligence, Intelligence and Crime
2021
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

The characteristics that distinguish man from all the other living beings on earth and make him superior are: his ability to think, speak, be conscious, his ability to perceive and judge, and his moral values. But the mechanical functions that arise due to technological developments have caused the birth of human beings that today belong to and make them superior to these qualities: as this technology, which is still in the retreat period, develops, the communication between man and artificial intelligence will gain importance. The debate is ongoing about how this communication will or should be in the future. As artificial intelligence is becoming more visible in everyday life, it has become important facts to study the phenomena of "language, consciousness and crime" of artificial intelligence. In the context of this study, a historic panorama of artificial intelligence was conceptually created, the principles of learning and using the language of artificial intelligence were identified; the place of future artificial intelligence beings in the language research was revealed through the language, consciousness and crime concepts.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

İnsanı, yeryüzünde yaşayan diğer tüm canlılardan ayıran ve onu üstün kılan özelliklerinin başında; düşünebilmesi, konuşabilmesi, bilinç sahibi olması, algılama ve muhakeme becerisi ile ahlaki değerler barındırması gelmektedir. Fakat teknolojik gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkan makine işlevleri, günümüzde insana ait olan ve onu üstün kılan bu meziyetlere sahip yapay zekâlı varlıkların doğmasına sebebiyet vermiştir: Henüz emekleme döneminde olan bu teknoloji geliştikçe, insan ve yapay zekâ arasındaki iletişim önem kazanacaktır. Gelecekte bu iletişimin nasıl olacağı ya da olması gerekeceği konusunda tartışmalar yoğun şekilde devam etmektedir. Yapay zekâlı varlıkların günlük hayatta daha görünür hale gelmesiyle birlikte yapay zekâya dair “Dil, Bilinç ve Suç” olguları incelenmesi gereken önemli hususlar halini almıştır. Bu çalışma kapsamında; kavramsal olarak yapay zekâya dair tarihsel bir panorama oluşturulmuş, yapay zekânın dili öğrenme ve kullanma prensipleri tespit edilerek; dil, bilinç ve suç kavramları üzerinden geleceğin yapay zekâlı varlıklarının dil araştırmalarındaki yeri ortaya konmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










ANASAY

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 386
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini