Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 89
 İndirme 12
İBN SAYYAD İLE İLGİLİ RİVAYETLER ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
2018
Dergi:  
e-Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hadis kaynaklarında Hz. Peygamber (s.a.v.) döneminde Medine’de yaşamış olan İbn Sayyad adında bir çocuktan söz edilmektedir. Rivayetlerin muhtevasından çocuğun dikkat çeken farklı birisi olduğu ve bazı kehanetlerde bulunduğu anlaşılmaktadır. Konuyla ilgili rivayetlerde Hz. Peygamber’in sokakta çocukların arasında oynarken gördüğü İbn Sayyad’la arasında geçen diyaloglara yer verilmektedir. Hz. Peygamber, ‘Benim Allah’ın elçisi olduğuma şahitlik ediyor musun?’ diye sorunca İbn Sayyad, ‘Hayır! Bilakis sen benim Allah’ın elçisi olduğuma şahitlik ediyor musun? demiştir. Hz. Peygamber’in onun durumuna sahabeye göstermek için bazı sorular sorduğu da yer almaktadır. Hz. Peygamber’in çocuğun durumunu tam olarak anlamak için onu gizlice takip ettiği, İbn Sayyad’ın bulunduğu hurmalığa gittiği ve hurma dallarıyla kendini gizleyerek ondan bir şeyler işitmeye çalıştığı da belirtilmektedir. İbn Sayyâd ile ilgili rivayetler birçek hadis kaynağında yer almaktadır. Bu rivayetleri toplu halde Muslim’de (Kitabu’l-Fiten “Babu zikri İbn Sayyad”, IV, 2240-47) bulmak mümkündür. Konuyla ilgili rivayetlere bir arada ve en çok yer veren Muslim olduğu için onun rivayetlerini araştırma konusu yaptık. 

Anahtar Kelimeler:

Issue: Issue: Issue: Issue: Issue: Issue: Issue: Issue: Issue: Issue
2018
Yazar:  
Özet:

The source of Hz. The Prophet (s.a.v) There is a child named Ibn Sayyad who lived in Medina during the time. It is clear that from the greatness of the rivers, the child is a different person attracting attention and is in some prophecies. in the subject of Hz. The dialogues between Ibn Sayyad and the children that the Prophet saw playing in the street were placed. by Hz. The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said, “Do you testify that I am the Messenger of Allah?” And when I asked him, he said, “No! But do you testify that I am the Messenger of God? He said. by Hz. The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) asked a question. by Hz. The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) is the son of the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) and the son of the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) is the son of the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) and the son of the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him). The righteousness of the righteous is a righteousness of the righteous. These rivages can be found collectively in Muslims (The Book of Faith "Babu memori Ibn Sayyad", IV, 2240-47). We have done the research on the subject of the rivates together and because it is the most place Muslim.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


e-Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 673
Atıf : 1.053
e-Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi