User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 16
 Downloands 2
BOZÜYÜK (BILECIK)-OKLUBALI (ESKIŞEHIR) ARASININ NEOJEN STRATIGRAFISI VE YAPISAL ÖZELLIKLERI
2013
Journal:  
İstanbul Yerbilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu çalıçma Bozüyük (Bilecik) ve Oklubalı (Eskiçehir) bölgesinde yer alan Neojen yaçlı birimlerin stratigrafik ve yapısal özelliklerini incelemeyi amaçlamaktadır. Güney Marmara’da, Sakarya Kıtası ile Anatolid-Torid Blogunun çarpıçması sonucu çekillenen bu çalıçma alanında Mesozoyik öncesi granodiyoritler ve Mesozoyik yaçlı metamor- fikler ile ofiyolitik birimler ve kireçtaçları temel kaya birimlerini oluçturmaktadır. Bu temeli üzerleyen Neojen yaçlı birimler ise örtü birimleri olarak tanımlanmıçtır. Örtü birimleri üste dogru Alt-Orta Miyosen yaçlı Porsuk Formasyonu ve Akpınar Kireçtaçı, Orta Miyosen yaçlı Inönü volkanitleri, Alt Pliyosen yaçlı Ilıca Formasyonu ve Kuvaterner yaçlı alüvyal çökeller olarak sıralanırlar. Çalıçma alanında Eskiçehir Fay Zonu içinde batıdan doguya dogru Ormangüzle, Bozalan, Kandilli ve Inönü Fayları tespit edilmiçtir. Bu fayların KB-GD ve BKB-DGD dogrultulara sahip oldukları gözlenmiçtir. KB-GD uzanımlı dogrultu atımlı faylar, Neojen yaçlı istif içerisinde ani fasiyes degiçimleri ile KD, GD ve GB yönelimli akıntı yapı- larının geliçimine neden olmuçtur. Bu faylar Alt-Orta Miyosen yaçlı Porsuk ve Akpınar Formasyonlarının oluçum koçulları ve ortamlarını denetlemiçtir. Egim atımlı bileçen de içeren BKB-DGD dogrultulu fayların görece daha genç tektonik rejim ile iliçkili oldugu ve Çukurhisar depreminde (2 Çubat 1956; M=6.4) görüldügü üzere Eskiçehir Fay Zonunun günümüzde deprem üretme potansiyeline sahip oldugu görülmüçtür.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






İstanbul Yerbilimleri Dergisi

Field :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 173
Cite : 212
İstanbul Yerbilimleri Dergisi