Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 346
 İndirme 72
 Sesli Dinleme 2
Varolusculuk Baglaminda Edebiyat ve Felsefe, Siir ve Endise
2019
Dergi:  
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Edebiyat ve felsefe arasındaki ilişki geçmişten günümüze kadar birçok araştırmacının dikkatini çekmiş ve onlar tarafından bu konuda bazı çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalarda başlangıçta genellikle bir alan öncelenmiş, birinin diğerinden üstün olduğu dile getirilmiş; farklılıklarının yanı sıra benzer yönleri de bulunan iki alanın birbirinin yerine geçemeyeceği, bununla birlikte birbirinden istifade edebileceği gözden kaçırılmıştır. Ancak önceki felsefî düşüncelerden farklı olarak insana yaklaşan ve insanlık durumlarını açıklamada edebî dili kullanmayı tercih eden varoluşçu filozofların ortaya çıkmasıyla birlikte edebiyat ve felsefe arasındaki ilişki de yeniden gündeme gelmiştir. Bu noktadan sonra yapılan araştırmalarda genellikle roman ve hikâye gibi kurgusal türler ile felsefe konusu üzerinde durulmuş, şiir ile felsefe konusuna pek değinilmemiş, varoluşçulukla birlikte bir değere sahip olan endişe kavramı ile şiir arasındaki ilişki ise hiç araştırılmamıştır. Varoluşçuluk bağlamında edebiyat ve felsefe arasındaki ilişkiye ışık tutan bu çalışmada edebiyat ve felsefenin sınırları, iki alanın birbirine dönüşmesi, edebiyatın felsefeden felsefenin edebiyattan nasıl istifade edebileceği, iki alanın benzerlik ve farklılıkları ve nihayetinde şiir ve endişe arasındaki bağlantı konularında ortaya çıkan problemlere çözüm getirmek amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Varolusculuk Baglaminda Edebiyat ve Felsefe, Siir ve Endise
2019
Yazar:  
Özet:

The relationship between literature and philosophy has attracted the attention of many researchers from the past to the present day and they have done some studies on this subject. In these studies in the beginning, it is often said that one field is priority, that one is superior to the other; that the two fields with their differences and similar aspects are not able to replace each other, and that they can, at the same time, take advantage of each other. But with the appearance of existing philosophers who, unlike previous philosophical thoughts, approached man and preferred to use the literary language in the explanation of humanity, the relationship between literature and philosophy has also reorganized. The research that has been done after this point has often focused on the philosophy and the philosophy subject, not much referred to the subject of poetry and philosophy, and the relationship between the concept of anxiety and poetry which has a value with existence has never been studied. This study, which brings light on the relationship between literature and philosophy in the context of existence, aims to address the problems arising from the limits of literature and philosophy, the conversion of the two spheres, how literature from philosophy to philosophy can apply to literature, the similarities and differences of the two spheres, and ultimately the link between poetry and concern.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 324
Atıf : 2.491
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini