Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 57
 İndirme 19
MUTLULUK EKONOMİSİ: G8 ÜLKELERİ AÇISINDAN EKONOMİK BÜYÜME VE MUTLULUK ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, gelişmişlik açısından dünyada ilk sıralarda yer alan G8 ülkelerine ait 2012-2018 arası yıllarına ait veriler kullanarak mutluluk ve ekonomik büyüme arasındaki ilişkiyi panel veri analizi yardımıyla incelemektir. Uygulanan GMM analizi neticesinde elde edilen sonuçlara göre, ekonomik büyüme istatistiksel olarak anlamlı iken negatif bir etki etmektedir. Buna karşın, kişi başına düşen milli gelirin katsayısı ise pozitiftir. Bunun anlamı, G8 ülkelerinde kişi başına düşen milli gelir arttıkça mutluluk da artmaktadır. Ardından, mutluluk ile ekonomik büyümenin birbirini etkileyip etkilemediği Granger nedensellik testi yardımı ile saptanmaya çalışılmıştır. Granger nedensellik analizinden elde edilen sonuçlara göre, ekonomik büyüme ile mutluluk arasında çift yönlü bir ilişki saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Economy of Happiness: A review of the relationship between economic growth and happiness from the G8 countries
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to explore the relationship between happiness and economic growth by using panel data analysis, using data from the 2012-2018 years of the G8 countries ranked first in the world in terms of development. According to the results obtained from the implemented GMM analysis, economic growth has a negative impact while statistically meaningful. However, the percentage of national income per person is positive. This means that the national income per capita in the G8 countries increases, the happiness also increases. Then, it was tried to determine with the help of the Granger causality test whether happiness and economic growth influence each other or not. According to Granger's causal analysis, a bilateral relationship between economic growth and happiness has been established.

Anahtar Kelimeler:

Happiness Economics: Investigation Of The Relationship Between Economic Growth and Happiness In G8 Countries
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is examine the relationship between happiness and economic growth for G8 countries which are in the top ranks in the world in terms of development and have high quality of life, for the period between 2012-2018 by using panel data analysis. According to the GMM analysis, while economic growth is statistically significant, it has a negative effect. In spite of that the coefficient of per capita income is positive. This means that happiness increases as per capita income increases in G8 countries. Finally, Granger causality test has been performed to determine whether happiness and economic growth affects each other. According to the findings of Granger causality analysis, there is bidirectional causality relationship between economic growth and happiness.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 774
Atıf : 7.063
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi