Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 72
 İndirme 10
Meb 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı’nın Beyin Temelli Öğrenme Yaklaşımı Açısından İncelenmesi
2021
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Beynin erken çocukluk yıllarında çevreye kolaylıkla uyum sağlama becerisine nöroplastisite denilmektedir. Okul öncesi dönem ise nöroplastisite açısından oldukça kritik bir dönem olarak görülmektedir. Okul öncesi dönemde beyin, çevredeki uyaranlara karşı oldukça duyarlıdır. Çocuğa verilen olumlu uyaranlar ile çocuğun beynindeki sinir hücreleri arasında sinaptik bağlantılar kurulmakta ve bu sayede daha kolay ve kalıcı öğrenmeler gerçekleşmektedir. Bu nedenle, okul öncesi dönemde verilen eğitim çocuklara kazandırılmak istenen bilgi, beceri ve davranışlar açısından oldukça önem arz etmektedir. Buradan yola çıkarak, okul öncesi dönem çocuklarına yönelik hazırlanan eğitim programlarının beynin işleyiş kurallarına ve beynin çok yönlü gelişimine yönelik hazırlanması gerektiği düşünülmektedir. Dolayısıyla bu çalışmanın amacı MEB (2013a) Okul Öncesi Eğitim Programı’ndaki kazanımlara ait göstergelerin beyin temelli öğrenme yaklaşım açısından incelenmesidir. Bu bağlamda, programda yer alan kazanımlar ve göstergelerin beynin hangi bölümlerini temel aldığı tespit edilmeye çalışılmıştır. Durum çalışması deseninde yürütülen bu araştırmanın verileri araştırmacılar tarafından geliştirilen, 7 boyut ve 19 alt boyuttan oluşan Beyin Bölümleri Kontrol Listesi aracılığıyla toplanmıştır. Verilerin analizinde Pearson Korelasyon ve frekans analizleri kullanılmıştır. Broca Alanı’nı (konuşma, ifade edici dil kontrolü ve motor kontrol) ve Dorsal Lateral Korteks’i (üst düzey düşünme becerileri) etkinleştiren oldukça yüksek sayıda gösterge olduğu bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Meb 2013 Pre-school Education Program Review Of The Brain Basic Learning Approach
2021
Yazar:  
Özet:

The ability of the brain to easily adapt to the environment in early childhood years is called neuroplasticity. The pre-school period is considered a very critical period in terms of neuroplasticity. In the pre-school period, the brain is quite sensitive to the alarms around it. The synaptic connections between the positive stimuli given to the child and the nerve cells in the child's brain are established, making learning easier and more permanent. Therefore, the education given in the pre-school period is of great importance in terms of the knowledge, skills and behaviors to be given to children. Starting from here, it is believed that the prepared educational programs for pre-school children should be prepared for the rules of brain functioning and the diversified development of the brain. Therefore, the purpose of this study is to study the indicators of the achievements in the MEB (2013a) Pre-School Education Program in terms of brain-based learning approach. In this context, the achievements and indicators included in the program have been tried to identify which parts of the brain are based on. The data of this study, conducted in the case study pattern, was collected through the 7 dimensional and 19 subdimensional brain parts control list developed by researchers. The data analysis used Pearson Correlation and Frequency Analysis. It has been found that there are quite high numbers of indicators that activate the Broca Area (speaking, expression language control and motor control) and the Dorsal Lateral Korteks (top-level thinking skills).

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.178
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini