Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 279
 İndirme 55
Medenî Usûl Hukukunda Ortak Yetkili Mahkeme
2017
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Medenî Usul Hukukunda yetki kuralları, Hukuk Muhakemeleri Kanunu ve diğer kanunlarda düzenlenmiştir. Bu çalışmanın konusunu, medeni usûl hukukunda ortak yetkili mahkemeyi düzenleyen Hukuk Muhakemeleri Kanununun 7. maddesi oluşturmaktadır. Birden fazla davalının bulunduğu hâllerde, davalıların tamamı için ortak yetkili mahkemeyi belirleyen 7. madde, şartları ve hukukî sonucu itibariyle incelenmeye değerdir. Zira ortak yetkili mahkemenin hüküm ve sonuçları bakımından doktrinde ileri sürülen görüşler ile Yargıtay uygulaması birbirinden farklılık göstermektedir. Çalışmamızda, ortak yetki kuralının uygulama sınırlarını çizebilmek için, öncelikle ortak yetki kuralının şartları belirlenecektir. Daha sonra, ortak yetki kuralının hüküm ve sonuçları açıklanacak; bu konuda doktrindeki görüşler ve Yargıtay uygulaması da değerlendirilerek sonuca varılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi