Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 53
 İndirme 15
GENÇLERDE AİDİYET DÜZEYİNİN AKADEMİK BAŞARIYA ETKİSİ: FIRAT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖRNEĞİ
2019
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gençler sosyalleşmeye ilk olarak aile kurumu içinde başlarlar. Gençlerin davranış, sosyalleşme ve çevre ile etkileşiminin gelişmesinde aile önemli bir yere sahiptir. Aile ile gençlerin kurmuş olduğu iletişim akademik başarı düzeylerine de etki eden önemli bir faktördür. Bu çalışmada gençlerin akademik başarıları ile aile aidiyet düzeyleri arasındaki ilişki incelenmiştir. Çalışmanın evren boyutunu Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri oluşturmaktadır. Çalışmada veri toplama yöntemi olarak nicel metotlar tercih edilmiş, veri toplama aracı olarak anket yöntemi kullanılmıştır. Araştırmada örneklem grubuna anket olarak Mavili, Kesen ve Daşbaş tarafından geliştirilen ‘’Aile Aidiyet Ölçeği’’ uygulanmıştır. Elde edilen veriler SPSS 21.0 programına yüklenmiş verilere Betimleyici testler, T Testi, Tek Yönlü Anova Testi, Tukey Testi uygulanmıştır. Elde edilen veriler doğrultusunda gençlerin akademik başarıları ile aile aidiyet düzeyleri arasında ilişki olduğu tespit edilmiştir. Çalışma sonucunda aile aidiyet düzeyi yüksek olan gençlerde akademik başarının yüksek olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

GENÇLERDE AİDİYET DÜZEYİNİN AKADEMİK BAŞARIYA ETKİSİ: FIRAT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖRNEĞİ
2019
Yazar:  
Özet:

The youth starts socializing first within the family institution. The family plays an important role in the development of youth behavior, socialization and interaction with the environment. Communication between the family and youth is an important factor that also affects the levels of academic success. This study examined the relationship between youth’s academic achievements and family membership levels. The universe size of the study forms the students of the Faculty of Economics and Administrative Sciences of the University of Fırat. In the study, quantum methods were preferred as the data collection method, and the survey method was used as the data collection tool. In the study, the "Family Aidity Scale" developed by Mavili, Kesen and Daşbaş as an survey to the sample group was applied. The data is SPSS 21. The data uploaded to the 0 program has been applied Imaginary tests, Tests, One Direction Anova Test, Tukey Test. According to the data obtained, there is a relationship between the academic achievements of young people and the level of family membership. The study found that young people with a high level of family membership had high academic success.

0
2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.692
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi