Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 2
Sağlıkta Planlama Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
2022
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Günümüzde sağlık hizmetlerinin artan maliyetlerle birlikte mevcut olan kıt kaynaklarla kaliteli, erişilebilir, sürdürülebilir ve hakkaniyetli bir şekilde sunulması gerekmektedir. Bunun içinde profesyonel bir yönetim anlayışı ile etkili ve verimli bir şekilde yönetilmeye ihtiyaç vardır. Yönetimin ilk aşaması olan planlama işlevinin başarısı yönetimin diğer işlevlerini de etkiyecektir. Sağlık sektörünün hızla değişen çevre koşullarında düşük maliyetli, erişilebilir ve yüksek kaliteli sağlık hizmeti sunumda sağlık kurumlarının yönetimindeki başarı ön plana çıkmaktadır. Sağlık kurumları yönetimi, sağlık kurumlarının ekonomik, verimli ve etkin bir şekilde amaçlarını gerçekleştirirken planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve kontrol fonksiyonlarının sistematik ve bilinçli bir şekilde uygulandığı faaliyetler bütünü olarak ifade edilebilir. Sağlık hizmetlerinin kaliteli, hızlı, erişilebilir, etkili ve hakkaniyetli sunumunda sağlık kurumlarına ve yeni sağlık yatırımlarına ilişkin yapılacak yatırımların mevcut kapasiteyi ihtiyaçlara uygun ve doğru tespit ederek, atıl kapasiteye ve kaynak israfına neden olmaksızın verimli kullanımın sağlanması gerekmektedir. Bu açıdan sağlıkta planlama dikkatle ele alınması gereken konular arasında yer almaktadır. Sağlık hizmetleri planlaması, sağlık sisteminin temel bir bileşeni olup, karar vericiler tarafından diğer politika araçları ile birlikte kullanılan bir araçtır. Genel sağlık sistemi hedefleriyle uyumlu planlama hedefleri belirlenmesi, etkili planlamaya katkıda bulunabilir. Ayrıca etkili bir sağlık planlaması için sağlık sektörünün farklı sektörleri, hizmet üretimindeki girdiler ve coğrafi alanlar arasında bütün bir sistem perspektifinin göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Conceptual Assessment On Health Planning
2022
Yazar:  
Özet:

Today, health services need to be provided in a quality, accessible, sustainable and fair manner with the low resources available along with increasing costs. This requires effective and efficient management with a professional management understanding. The success of the planning function, which is the first stage of management, will also affect the other functions of management. In the rapidly changing environmental conditions of the health sector, low-cost, accessible and high-quality healthcare services are presented in the leadership of health institutions. The management of health institutions can be expressed as the whole of the activities in which planning, organization, execution, coordination and control functions are systematically and consciously implemented while achieving the objectives of health institutions in an economic, efficient and effective way. In the quality, fast, accessible, effective and fair presentation of health services, the existing capacity of the investments to be made in health institutions and new health investments should be identified in accordance with the needs, and efficient use should be guaranteed without causing waste of capacity and resources. In this regard, health planning is one of the topics that should be carefully addressed. Healthcare planning is a fundamental component of the health system and is an instrument used by decision makers along with other policy tools. Establishment of planning targets in line with the objectives of the general health system can contribute to effective planning. In addition, an effective health planning needs to take into account the entire system perspective between the different sectors of the health sector, the input in service production and the geographical fields. The .

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 904
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini