Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 4
Chemical investigation and antioxidant activity of fractions of Lannea humilis (Oliv.) Engl.
2017
Dergi:  
Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry
Yazar:  
Özet:

The assessment of secondary metabolites shows the availability of steroids, terpenes, glycosides, saponins, tannins, flavonoids, alkaloids, and carbohydrate in the extracts of the stem bark of Lannea humilis. Steroids and terpenes were available in the hexane, ethyl acetate and methanol fraction, while tannins, flavonoids and alkaloids were available in the ethyl acetate and methanol extract. Carbohydrate and saponins were available just in the methanol division. The antioxidant activity of these plant extracts demonstrated a dose-dependent increment. The ethyl acetate extract displayed most noteworthy antioxidant activity of 98% at 240 µg/ml, followed by the hexane extract which had a percentage antioxidant activity of 92 % at 240 µg/ml. The methanol extract demonstrated percentage antioxidant activity of 71 % at 240 µg/ml. These results demonstrated that this plant can be used as a good antioxidant.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 843
Atıf : 273
Journal of the Turkish Chemical Society Section A: Chemistry