Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Acil Servise Göğüs Ağrısı ve Deri Altı Amfizemle Başvuran Adölesan Hasta: Tanınız Nedir
2021
Dergi:  
Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hayatı tehdit eden sonuçlara yol açabilen trakeal yaralanmalar çocuklarda son derece nadir gözlenir. Çoğunlukla invaziv işlemler ve travma sonrası görülmekle birlikte literatürde çocuklarda çok az sayıda olguda spontan trakeal rüptür bildirilmiştir. Çocuk acil servise ani gelişen solunum güçlüğü ve göğüs ağrısı şikayeti ile başvuran 15 yaşında kız hasta deri altı amfizemi ve pnömomediastinum tespit edildi. Çekilen toraks bilgisayarlı tomografide posterior sağ lateral kesiminde 8 mm boyutunda trakeal rüptür görüldü. Hasta konservatif yaklaşımla komplikasyonsuz iyileşti. Şiddetli öksürük sonrası ani gelişen solunum sıkıntısı, göğüs ağrısı varlığında deri altı amfizem bulguları da eşlik ediyorsa trakeal rüptür mutlaka akla gelmelidir. Çocukluk çağında son derece nadir olması ve konservatif yaklaşımla sorunsuz iyileşmesi nedeniyle bu olguyu sunduk.

Anahtar Kelimeler:

The Patient Who Has An Emergency Service With Breast Pain and Skin Six Amphysems: What Is Your Diagnosis
2021
Yazar:  
Özet:

Traceal injuries that can lead to life-threatening consequences are extremely rare in children. Although mostly invasive processes and post-trauma are seen in literature, very few cases of spontaneous trakeal ruptures have been in children. A 15-year-old girl who applied for a sudden development of breathing difficulties and chest pain in the child's emergency service was diagnosed with subcutaneous amphysemia and pnömomediastinum. In the computer tomography of the drawn torace, a 8 mm-dimensional trakeal reptile was observed in the rear right side. The patient was healed with a conservatory approach. If the sudden developing respiratory disorder after severe cough, the presence of chest pain is also accompanied by subcutaneous amphysemic findings, the trakeal rhinitis must be understood. We presented this phenomenon because it was extremely rare in childhood and healed without problems with a conservative approach.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 115
Atıf : 20
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini