Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 4
Pediatrik Önkol Çift Kırıklarında Plak Osteosentez Ve Titanyum Elastik Çivi Tedavilerinin Karşılaştırılması
2018
Dergi:  
Acta Medica Alanya
Yazar:  
Özet:

 Amaç: Bu çalışmanın amacı cerrahi tedavi gerektiren çocukluk çağı önkol çift kırıklarında yaygın kullanılan iki yöntem olan plak osteosentez ve titanyum elastik çivi kullanımın fonksiyonel ve radyografik sonuçlarının değerlendirilmesi ve literatürdeki verilerle karşılaştırılmasıdır.  Hastalar ve Yöntem: Düzenli takipleri yapılan 36 hasta geriye dönük olarak değerlendirildi. Bu hastaların 12’sine (grup 1; 1 kız, 11 erkek; yaş dağılımı 9-15 yaş) açık redüksiyon plak-vida osteosentez, 24’üne (grup 2; 3 kız, 21 erkek; yaş dağılımı 9-14 yaş) kapalı redüksiyon intramedüller çivileme yapıldı. Yaralanmadan cerrahi müdahaleye kadar geçen ortalama süre grup 1’de 4.3 gün, grup 2’de 6.1 gün idi. Gruplar kaynama süresi, komplikasyon sayısı ve ciddiyeti ve Price kriterlerine göre değerlendirilen klinik sonuçlarına göre karşılaştırıldı.  Bulgular: Hastaların takip süresi Grup 1’de 22.0 ay, Grup 2’de 19.7 aydı. Hastaların ortalama yaşı Grup 1’de 13.0±1.2, Grup 2’de 11.7±1.6 idi. Price kriterlerine göre her iki grupta da kötü sonuç saptanmadı. Grup 1’de mükemmel sonuç oranı %75 iken Grup 2’de mükemmel sonuç oranı %87.5 olarak saptandı. Grup 1’de kaynama süresi 7.6 hafta, Grup 2’de kaynama süresi 6.7 hafta olarak gözlendi; bu fark istatistiksel olarak anlamlı idi (p<0.001). Grup 1’de major komplikasyon oranı %8.3 olarak saptanırken Grup 2’de major komplikasyon saptanmadı.  Sonuç: Sonuçlarımıza göre cerrahi tedavi gerektiren çocukluk çağı ön kol çift kırıklarında öncelikli tedavi yöntemi olarak gerek klinik sonuçlarının daha iyi olması gerekse komplikasyon sayısı ve ciddiyetinin daha az olması nedeniyle titanyum elastik çivi uygulaması tercih edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Comparison of Plaque Osteosenthesis and Titanium Elastic Neck Treatments in Pediatric Prechaps
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: The purpose of this study is to evaluate the functional and radiographic results of the use of plaque osteosenthesis and titanium elastic nails, which are two methods commonly used in childhood pre-colular fractures that require surgical treatment, and to compare it with the data in literature.  Patients and Method: 36 patients with regular follow-up were recurring. 12 of these patients (group 1; 1 girl, 11 men; age distribution 9-15 years old) open reduction plaque-vida osteosentez, 24 (group 2; 3 girls, 21 men; age distribution 9-14 years old) closed reduction intramedules were carved. The average time spent from injury to surgery was 4.3 days in group 1 and 6.1 days in group 2. The groups were compared according to the clinical results assessed according to the cooking time, the number and severity of complications and the Price criteria.  Results: The patient follow-up period was 22.0 months in Group 1 and 19.7 months in Group 2. The average age of patients was 13.0±1.2 in Group 1 and 11.7±1.6 in Group 2. According to the price criteria, there were no bad results in both groups. In Group 1, the perfect result rate was 75% and in Group 2, the perfect result rate was 87.5%. The cooking time in Group 1 was 7.6 weeks, and the cooking time in Group 2 was 6.7 weeks; this difference was statistically significant (p<0.001). The major complications rate in Group 1 was 8.3%, while the major complications were not identified in Group 2. The result: According to our findings, it is preferable to apply titanium elastic nails as the primary treatment method for childhood, which requires surgical treatment, if the clinical results need to be better, the number of complications and the severity of them are less.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Acta Medica Alanya

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 338
Atıf : 137
Acta Medica Alanya