User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 6
 Downloands 3
Üst gastrointestinal mukozayı değerlendirmede endoskopistler ve patologlar ne kadar uyumludur?
2012
Journal:  
Endoskopi Gastrointestinal
Author:  
Abstract:

Giriş ve Amaç: Çalışmanın amacı endoskopist ve patologların üst gastroin testinal mukoza tanıları arasındaki uyumu araştırmak ve endoskopik ve patolojik tanılara göre Helikobakter pilori sıklığını belirlemekdir. Gereç ve Yöntem: Çalışmaya Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji kliniğinde Haziran 2008-Haziran 2010 yılları arasında üst gastrointestinal sistem endoskopisi ve biyopsisi yapılan 1597 olgu retrospektif incelenerek dahil edilmiştir. Bulgular: Endoskopik olarak normal bulunan olguların patolojik olarak normal değerlendirilmesinde özgüllük %86.8, duyarlılık %30.8, pozitif prediktif değer %19.4 ve negatif prediktif değer %92.4, endoskopik olarak gastrit değerlendirilen olguların patolojik olarak da gastrit olarak değerlendi rilmesinde özgüllük %30.8, duyarlılık %85.3, pozitif prediktif değer %89.6 ve negatif prediktif değer %23.1, endoskopik olarak malign değerlendirilen olgularda patolojik olarak da malign değerlendirilmede özgüllük %99.1, duyarlılık %96.4, pozitif prediktif değer %84.3 ve negatif prediktif değer %99.8 olarak bulunmuştur. Helikobakter pilori %40 olguda pozitif olaraksaptanmıştır. Sonuç: Her ne kadar endoskopistlerin malinite ve gastrit olarak değerlendirdikleri olgular tanı olarak patologlar ile uyumlu olsa da yalnızca bu gruplardan değil mutlaka endoskopik olarak normal nitelendirilen olgulardan da biyopsi alınması önerilir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Endoskopi Gastrointestinal

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 311
Cite : 69
Endoskopi Gastrointestinal