Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 5
Çağdaş Seramik Sanatında Gemi Teması Üzerine Bireysel Söylemler
2022
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

İnsana dair her arkeolojik belge insanoğlunun yaşamı bakımından günümüzde taşınan en güvenilir arşivler niteliğindedir. Bu özel arşivler sadece bulundukları çağa veya döneme dair insanların yaşamlarına dair bilgi vermezler aynı zamanda süreç bağlamında da insan yaşamına ışık tutabilirler. Uç uca eklenen bu arkeolojik belge ve bilgiler bir anlamda günümüz insanı için veri bankası niteliği taşımaktadır. Geçmişin toprak altında kalan bu bilgileri arkeolojik olarak ortaya çıkarılması ve görünür olması durumu bir anlamda insanlık tarihin kaydının tutulması durumu olarak da değerlendirilebilinir. Tüm bu arkeolojik buluntuler ve belgelerin tartışmasız en önemli işlevrinden birisi de geçmiş kültürleri anlama ve tanıma bakımından bize verdiği bilgilerdir. Bu belgeler ve bilgiler aracılığı ile antik dönemden günümüze kültür, ticaret, sosyal yapı vb. gibi pek çok konuda bilgi sahibi olabilmek mümkün olmaktadır. İnsanlık tarihi açısından değerlendirildiğinde öncelikle ticaret ve keşfetme üzerine sonrasında ulaşım veya gezi amaçlı kullanılan gemiler günümüzde kavramsal bıyutuyla da çağdaş sanatçıların ilgisini çekmektedir. Özellikle form ve biçim bakımından çağdaş seramik sanatında örneklerine sıklıkla rastlanan gemi kavramını sanatçılar bireysel bakış açılarına göre tekrar tekrar yorumlamaktadır. 

Keşfetme, ulaşma, erişme vb. gibi ana temaların yanı sıra bir çok değişen ve gelişen anlamlandırmalarında günümüzde gemi kavramı aracılığı ile çağrışım yapması mümkün gözükmektedir. Araştırmada, geçmiş, bugün ve gelecekte kazandığı/kazanacağı anlamlar bağlamında da değerlendirmek gerekirse çağdaş seramik sanatında gemi temasına odaklanan farklı sanatçıların eserleri analiz edilmektedir. Ayrıca araştırmacının çalışmalarına dair Gemiler Serisi özelinde tasarım, kompozisyon ve uygulama açısından değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

In Contemporary Seramic Art, Individual Words On The Subject Of The Ship
2022
Yazar:  
Özet:

Every archaeological document about man is the most reliable archives that are nowadays transferred in terms of human life. These special archives not only provide information about the lives of people about the age or period they are in, but they can also keep light on the human life in the context of the process. This archaeological document and information added to the end in a sense is a database character for today’s man. The state of archaeological discovery and apparentity of the remaining underground information of the past can also be regarded as the state of recording of human history in a sense. One of the most important functions of all these archaeological findings and documents is the information it gives us in terms of understanding and recognition of past cultures. Through these documents and information from ancient times to today, culture, trade, social structure, etc. It is possible to be aware of a lot of things. When assessed from the perspective of human history, first on trade and discovery, then ships used for transportation or travel purposes today are also attracting the interest of contemporary artists with the conceptual bowl. The concept of the ship, especially in terms of shape and shape, which is frequently found in contemporary ceramic art examples, is repeatedly interpreted by the artists according to their individual perspectives.

Discover, reach, access, etc. In addition to the main topics as well as many changing and developing concepts, it seems possible to make calls through the concept of ship today. In the research, the works of different artists focused on the subject of the ship in contemporary ceramic art are analyzed in the context of the meanings they have gained/winning in the past, today and in the future. In addition, the researchers’ work in the Special Series of Ships has been evaluated in terms of design, composition and application.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 114
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini