Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
Efficiency of fine-needle aspiration biopsy in follow-up of thyroid nodules: Case report-primary thyroid lymphoma
2015
Dergi:  
Cumhuriyet Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

SUMMARY Primary lymphomas of the thyroid are uncommon tumours, constituting approximately 5% of all thyroid tumours, and less than 3% extranodal lymphomas. Typically, the disease presents and diagnosed with pressure symptoms caused by a rapidly growing mass. A biopsy is necessary to diagnose thyroid lymphoma. High grade diffuse large B-cell lymphoma and mucosa associated lymphoid tissue (MALT) lymphoma are the most common forms of primary lymphomas of the thyroid. Accurate diagnosis is very important as these tumours require a different treatment compared to other thyroid malignancies. In this case report, the aim was to present a patient diagnosed with primary thyroid lymphoma. Keywords: Thyroid, lymphoma, gland ÖZET Tiroidin primer lenfoması, tüm tiroid tümörlerinin yaklaşık olarak %5’ini ve extranodal lenfomaların %3’ünden azını oluşturup, oldukça nadirdir. Tipik olarak, hızlı büyüyen kitleye bağlı bası semptomları ile tanı alırlar. Primer tiroid lenfoma tanısı için mutlaka biyopsi gereklidir. En yaygın formları, high grade Diffüz büyük B hücreli lenfoma ve MALT lenfomadır. Tedavisi diğer tiroid malignitelerinden farklı olduğu için tanı konulması oldukça önemlidir. Bu yazıda, primer tiroid lenfoma tanısı konulan olgunun sunulması amaçlandı. Anahtar sözcükler: Tiroid, lenfoma, bez

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Cumhuriyet Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.135
Atıf : 1.174
Cumhuriyet Tıp Dergisi