Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
Göğüs Hastalıkları Servisinde Yatarak Tedavi Gören 65 Yaş Üstü Geriatrik Hasta Popülasyonun Genel Özellikleri
2019
Dergi:  
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada; göğüs hastalıkları servisinde yatmış olan 65 yaş ve üstü hastaların bireysel özelliklerini ve yaşlı bireylerin göğüs hastalıkları servislerine yatışlarını değerlendirmek amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntemler: Çalışmaya 1 Ocak 2017-31 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları servisinde yatmış olan 587 hasta dahil edildi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’ne göre 65 yaş ve üstü kişiler yaşlı olarak kabul edildi. Bu hastaların demografik verileri, yatış nedenleri, yatış gün sayısı, posterior anterior akciğer grafileri ve taburculuk durumları veri formuna kayıt edildi. Çalışmaya 65 yaş ve üstünde olan tüm hastalar dahil edilirken, 65 yaş altındaki kişiler çalışma dışı bırakıldı. Çalışma döneminde birden çok hastane yatışı olanların ilk yatışları dikkate alındı. Bulgular: Çalışmaya ortalama yaşı 76,5±7,4 yıl olan 587 hasta dahil edildi. Hastaların göğüs hastalıkları servisine ortanca yatış süreleri 7 (1-88) gün olarak tespit edildi. Hastaların yatış nedenlerine bakıldığında sıklık sırasına göre; kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) alevlenme (n=181; %30,8), pnömoni (n=166; %28,3), non-spesifik alt solunum yolu enfeksiyonu (n=78; %13,3) ve astım atak (n=63; %10,7) olarak saptandı. Ek hastalığı olan 419 (%71,4) hasta olup,sık tespit edilen ek hastalıklar kardiyovasküler (n=267; %63,7), endokrinolojik (n=114; %27,2) ve nörolojik (n=91; %21,7) hastalıklar idi. Takip edilen hastaların mortalite oranı %4,4 (n=26) olarak tespit edildi. Sonuç: Sonuç olarak, 65 yaş ve üzeri geriatrik hastalıklarda göğüs hastalıkları servislerinesık yatırılma nedenleri KOAH alevlenme ve pnömonidir. En sık eşlik eden komorbid durumlar ise kardiyovasküler hastalıklardır.

Anahtar Kelimeler:

General characteristics of the 65-year-old Geriatric Patient Population who is treated by sleeping in Breast Disease Service
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study is aimed at assessing the individual characteristics of patients aged 65 and older who are in the breast disease service and the positions of elderly individuals in the breast disease service. Tools and Methods: The study included 587 patients who were hospitalized in the Department of Breast Diseases of the Antalya Education and Research Hospital between January 1, 2017 and December 31, 2017. According to the World Health Organization (WHO), people aged 65 years and older have been recognized as older. The demographic data of these patients, the causes of departure, the number of departure days, posterior anterior lungs graphs and departure cases were recorded in the data form. All patients aged 65 and above were included in the study, while people under 65 were dismissed. During the study period, the first hospitals were taken into consideration. Results: 587 patients with an average age of 76,5±7,4 years were included in the study. The patient's average sleep period was identified for breast disease service for 7 (1-88) days. According to the patient’s residence causes, chronic obstructive lung disease (KOAH) was identified as inflammation (n=181; 30.8 %), pneumonia (n=166; 28.3 %), non-specific sub- respiratory infection (n=78; 13.3 %) and asthma attack (n=63; 10.7 %). There were 419 (71.4 percent) patients with an additional disease, and the frequently identified additional diseases were cardiovascular (n=267; 63.7 percent), endocrinological (n=114; 27.2 percent) and neurological (n=91; 21.7 percent). The mortality rate of followed patients was 4.4 percent (n = 26). Result: As a result, breast diseases in geriatric diseases aged 65 and over are the causes of infection of KOAH inflammation and pneumonia. The most frequently accompanied complicated conditions are cardiovascular diseases.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Düzce Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 773
Atıf : 919
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi