Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 216
 İndirme 48
 Sesli Dinleme 3
Paranın Dijitalleşmesi ve Merkez Bankası Dijital Para Olasılığı
2020
Dergi:  
Akademik İzdüşüm Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birbirine yakın bireyler arasındaki parasal işlemler basittir ve maliyetleri çok düşüktür. Ancak, işlemlerin uluslararasılaşması para transferlerinde hem zaman hem de finansal maliyetleri artıran bir etkiye sahiptir. Mal paradan kripto paraya geçişte işlemlerin hızı ve maliyeti önem kazanmıştır. İnternet ve teknolojinin gelişimi paranın dönüşümünü hızlandırmıştır. Paranın gelişimine bakıldığında sırasıyla mal para, madeni para, baknot, kağıt para, temsili paralar ve son olarak kripto paralar dikkat çekmektedir. Dijital para (kripto para) çağında merkez bankasının da dijitalleşmesi ve kendi dijital parasını çıkarması tartışılan konulardan bir tanedir. Bitcoin gibi algoritmik dijital paralar, merkez bankası fiyat para birimi için uygun rakipler gibi görünmektedir ve bu paraların piyasadaki varlıkları, merkez bankalarını daha sıkı para politikası izlemeye zorlamaktadır. Bu çalışmada paranın dönüşümü ve merkez bankasının dijital para konusundaki duruşu ele alınmıştır. Yapılan çalışmada para otoritelerinin dijitalleşme noktasında gelişen parasal hareketlere duyarsısız kalmaması gerektiği sonucuna varılmıştır. Merkez bankalarının kendi dijital paralarını çıkarması hem geç kalma maliyetlerini azaltacak hem de gelişen teknoloji çağına ayak uydurmalarını sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Digital Money and Central Bank’s Digital Money Opportunity
2020
Yazar:  
Özet:

Financial transactions between individuals close to each other are simple and their costs are very low. However, the internationalization of transactions has an impact that increases both time and financial costs on money transfers. The rate and cost of transactions has gained importance when transitioning from goods to cryptocurrencies. The development of the internet and technology has accelerated the conversion of money. With regard to the development of money, the attention is attracted, respectively, to goods, coins, banknotes, paper coins, represented coins, and ultimately to cryptocurrencies. In the era of digital currency (cryptocurrency) it is also one of the topics discussed that the central bank is digitalizing and making its own digital currency. Algorithmic digital currencies such as Bitcoin appear to be suitable competitors for the central bank’s price currency, and the assets on the market of these currencies force central banks to follow more rigorous monetary policy. This study discussed the conversion of money and the position of the central bank on the issue of digital money. The study has concluded that the monetary authorities should not be sensitive to the monetary movements that develop at the digitalization point. The output of central banks of their own digital currencies will both reduce the cost of delay and allow them to follow the advancing age of technology.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Akademik İzdüşüm Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 148
Atıf : 602
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini