Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Farklı Yöntemler ile Üretilen Tüm Seramik Restorasyonların Marjinal Uyumu
2021
Dergi:  
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Protetik diş hekimliğinde geliştirilen yeni sistemlerin kullanılması ile hem hastaların estetik istekleri karşılanmakta hem de restorasyonların uzun dönem başarısı artmaktadır. Tam seramik sistemlerin estetik gereksinimleri yüksek oranda karşılamaları, üzerinde yapılmış pek çok çalışmayla bir soru işareti teşkil etmezken; bir sabit restorasyonun uzun dönem başarısı için anahtar rol oynayan marjinal uyum ve mikrosızıntı açısından da bu sistemler irdelenmelidir. Bu derlemenin amacı, estetik amaçlı kullanılan tüm seramik restorasyon materyallerinin üretim sistemlerinden ve yöntemlerinden kaynaklı olarak görülebilecek marjinal uyum farklılıklarını araştırmaktır. Bu amaçla Pubmed üzerinde dental dergiler arasında 2000’den günümüze yayınlanmış makalelerde ‘CAD-CAM’, ‘Dental Seramik’ ve ‘Marjinal Uyum’ MeSH (Medikal Subject Heading) Medikal Konu Başlığı anahtar kelimeleri ile kapsamlı bir arama yapılmıştır. Filtre olarak İngilizce dili ve diş hekimliği dergi makalesi seçilmiştir. İmplant, endokron, internal uyum kelimeleri araştırmadan çıkarılmıştır. Başlangıçta toplam 174 makale belirlenmiştir. Konu ile tam bağdaşmayanlar elendiğinde toplamda 49 makale bu derlemenin çatısını oluşturmuştur. Ek yayınlar için alınan tüm makalelerin bibliyografyasına danışılmıştır. 1970' den de itibaren elle arama yapılan bazı klasikleşmiş yayınlar çalışmaya dahil edilmiştir. Tam seramik sistemlerle ilgili uzun süreli klinik randomize çalışmaların yeterli olmayışı, bu konudaki görüşleri in vitro çalışmalar üzerinden kurmamıza neden olmakla beraber in vitro çalışmalarda da geniş çalışma grupları ile yapılmış çalışmalar az miktardadır.

Anahtar Kelimeler:

The marginal conformity of all ceramic restorations produced by different methods
2021
Yazar:  
Özet:

With the use of new systems developed in protetic dentistry, both the patient’s aesthetic needs are met and the long-term success of restorations increases. While the highest satisfaction of the aesthetic requirements of full ceramic systems does not constitute a question sign with many studies on it; these systems should also be addressed in terms of marginal compatibility and microsisability, which play a key role for the long-term success of a fixed restoration. The purpose of this collection is to investigate the marginal conformity differences that may arise from the production systems and methods of all ceramic restoration materials used for aesthetic purpose. For this purpose, among dental magazines on Pubmed, a comprehensive search has been made with the keywords of 'CAD-CAM', 'Dental Ceramics' and 'Marjinal Compatibility' MeSH (Medical Subject Heading) Medical Subject Title in articles published from 2000 to today. The English language and the Dentistry magazine’s article were selected as a filter. Implants, endocronous, internal harmony words have been removed from research. At the beginning, there were 174 articles. When those who were not fully compatible with the topic were removed, a total of 49 articles formed the roof of this collection. The bibliography of all the articles received for additional publications was consulted. Since the 1970s, some hand-seeked classified publications have been included in the work. The lack of long-term clinical randomized studies concerning full-ceramic systems has led us to establish opinions on this issue through in vitro studies, while in vitro studies also have a small number of studies with large working groups.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 378
Atıf : 491
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi