Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 91
 İndirme 63
Yönetim Kurulu Çeşitliliğinin Firma Değerine Etkisi: Türkiye Örneği
2019
Dergi:  
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty
Yazar:  
Özet:

Geçtiğimiz son 10 yılda dünyanın önde gelen firmalarında meydana gelen finansal başarısızlıklar, kurumsal yönetim (kurumsal yönetişim) kavramına her zamankinden daha fazla önem verilmesine neden olmuştur. Kurumsal yönetim, içsel ve dışsal birçok faktör tarafından etkilenmektedir. Bu nedenle kurumsal yönetim mekanizmalarını, içsel kurumsal yönetim mekanizmaları ve dışsal kurumsal yönetim mekanizmaları olarak iki gruba ayırmak mümkündür. Piyasa güçleri ve yasal düzenlemeler dışsal kurumsal yönetim mekanizmaları iken, sahiplik yapısı ve yönetim kurulu içsel kurumsal yönetim mekanizmaları arasında yer almaktadır. Bu çalışmanın temel amacı içsel kurumsal yönetim mekanizmalarından biri olan yönetim kurulunun yapısının firma değeri üzerinde etkili olup olmadığını araştırmaktır. Bu doğrultuda, payları Borsa İstanbul 100 endeksinde işlem gören 67 finansal olmayan firmanın 2010-2015 yıllarındaki bilanço, faaliyet raporu ve olağan genel kurul toplantı tutanağı verileri kullanılmıştır. Yönetim kurulu yapısı ile ilgili olarak kadın üyelerinin toplam üye sayısına oranı, bağımsız üyelerin toplam üye sayısına oranı ile yabancı üyelerin toplam üye sayısına oranı kullanılırken, firma değerinin ölçümünde Tobin’s Q kullanılmıştır. Ayrıca, yönetim kurulu büyüklüğünün kontrolü için yönetim kurulu üye sayısının doğal logaritması ile firma büyüklüğünün kontrolü için varlıkların doğal logaritması kullanılmıştır. Sonuçlar, firma değeri ile yabancı üyelerin toplam üye sayısına oranı ve bağımsız üyelerin toplam üye sayısına oranı arasında pozitif ve istatiksel olarak anlamlı bir ilişki olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bununla birlikte, kadın üyelerin toplam üye sayısına oranı ile Tobin’s Q arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki tespit edilememiştir. 

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of The Board Of Directors On The Corporate Value Of Diversity: The Example Of Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

In the last 10 years, financial failures in the world’s leading companies have led to the concept of corporate management (corporate management) to be more important than ever. Corporate management is influenced by many internal and external factors. Therefore, it is possible to divide corporate management mechanisms into two groups, such as internal corporate management mechanisms and external corporate management mechanisms. While market powers and legal regulations are external corporate management mechanisms, the ownership structure and the board of directors are among the internal corporate management mechanisms. The main purpose of this study is to investigate whether the structure of the board of directors, which is one of the internal corporate management mechanisms, has an impact on the value of the company. In this regard, the 67 non-financial companies, which trade their shares in the Stock Exchange Istanbul 100 Index, have been used in the 2010-2015 year balance sheet, activity report and the data of the ordinary general assembly meeting. For the structure of the board of directors, the ratio to the total number of members of women, the ratio to the total number of members of independent members and the ratio to the total number of members of foreign members were used, while Tobin's Q was used to measure the value of the company. In addition, the natural logarithm of assets for the control of the size of the board of directors and the natural logarithm of assets for the control of the size of the company were used to control the size of the board. The results showed that there was a positive and statistically meaningful relationship between the value of the company and the ratio to the total number of members of foreign members and the ratio to the total number of members of independent members. However, a statistically meaningful relationship between the proportion to the total number of female members and Tobin's Q has not been found.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 449
Atıf : 731
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini