Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 64
 İndirme 16
Stem Uygulamalarının Öğretmen Adaylarının Öz-yeterlikleri, Pedagoji ve Alan Bilgisi Üzerine Etkisi
2020
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, STEM uygulamalarının öğretmen adaylarının öz-yeterlikleri, pedagoji ve alan bilgileri üzerine etkisini incelemektir. Araştırmanın çalışma grubunu 20 fen bilgisi öğretmen adayı oluşturmaktadır. Çalışma karma araştırma yöntemi desenlerinden yakınsayan paralel desene uygun tasarlanmıştır. Bu desende, nitel ve nicel veriler eş zamanlı olarak toplanır. Araştırmada veri toplama aracı olarak “Öğretmen Adayı Görüşme Formu” ve “Fen Öğretiminde Öz-Yeterlik Ölçeği” kullanılmıştır. Nitel verilerin analizinde içerik analizi kullanırken nicel verilerin analizinde ise SPSS paket programı kullanılmıştır. Elde edilen nitel ve nicel verilerin analizi sonucunda, STEM uygulamalarının öğretmen adaylarının öz-yeterlikleri inançlarını olumlu yönde geliştirdiği tespit edilmiştir. Ayrıca, STEM uygulamalarının öğretmen adaylarının alan ve pedagoji bilgisi üzerine olumlu etki yaptığını da göstermektedir. Elde edilen bu sonuçlar doğrultusunda, STEM uygulamaların öğretmenlerin pedagoji ve alan bilgisi üzerine etkisinin incelendiği çalışmalara yer verilebilir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Stem Applications On Teacher Candidates' Self-qualifications, Pedagogy and Field Knowledge
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the impact of STEM practices on the self-qualifications, pedagogics and field knowledge of teachers candidates. The study group consists of 20 science teachers candidates. The work is designed in accordance with the parallel design that is close to the patterns of the research method. In this design, quality and quantum data are collected simultaneously. In the study, the data collection tool was used as "Teacher Candidate Interview Form" and "Self-Capacity Scale in FEN Teaching". In the analysis of qualitative data, content analysis is used, while in the analysis of quantitative data, the SPSS package program is used. As a result of the analysis of the qualitative and quantitative data obtained, it has been found that STEM practices have improved their beliefs in the self-capacity of teachers candidates in a positive direction. It also shows that STEM practices have a positive impact on the field and pedagogical knowledge of teachers candidates. According to the results obtained, STEM practices can be included in studies where the influence of teachers on teaching and field knowledge is studied.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 844
Atıf : 6.558
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini