Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 4
Farklı çözücü buharlaşma stratejilerinin fiber postların kök kanal dentinine bağlanma dayanımına etkilerinin değerlendirilmesi: push-out testi
2017
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, farklı çözücü buharlaşma stratejilerinin fiber postların kök kanal dentinine bağlanma dayanımına etkisini değerlendirmektir. Gereç ve Yöntem: Otuz adet çekilmiş insan üst santral kesici dişlerin kök kanalları TF Adaptive eğe sistemi (SybronEndo, CA, ABD) kullanılarak genişletildi. Kök kanal dolgusu yapıldıktan sonra post boşlukları 8 mm derinliğinde hazırlandı. Adeziv sistemi (ED Primer A + ED Primer B; Kuraray, Tokyo, Japonya) uygulamasının ardından örnekler rastgele iki gruba ayrıldı. Grup 1 (APA Grubu): 10 sn hava ile kurutmayı takiben kâğıt kon ile kurutma yapıldı, sonrasında ek olarak 10 sn daha hava uygulandı. Grup 2 (EV Grubu):  10 sn hava kurutmayı takiben EndoVac (Discus Dental, CA, ABD) ile 40 sn apikal negatif basınç ile kurutma yapıldı ardından da ek olarak 10 sn daha hava uygulandı. Fiber postlar (E Hahnenkratt GmbH) rezin siman ile yapıştırıldıktan sonra 40 sn boyunca her yönden ışınlandı. Bütün örnekler 48 saat boyunca %95 nemlilikte 37 °C’de saklandı. Daha sonar Push-out testi uygulandı. Bulgular: Fiber postların kök kanal dentinine bağlanma dayanım değerleri koronal ve apikal kısımda istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık göstermemiştir. Ancak, orta üçlüde APA grubu EV grubuna göre istatistiksel olarak daha yüksek bağlanma dayanımı göstermiştir. Sonuç: EndoVac uygulanarak yapılan çözücü buharlaştırma yönteminin fiber postların kök kanal dentinine bağlanma dayanımına olumlu bir etkisi olmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.269
Atıf : 1.823
Cukurova Medical Journal