Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 4
Turizmde Dijital Göçebe Araştırmaları: Sistematik Literatür Taraması
2022
Dergi:  
Turizm Akademik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Seyahat, dijital göçebelerin yaşam tarzının önemli bir kısmını oluşturduğundan, dijital göçebelerin incelenmesi için turizm araştırmaları doğal bir başlangıç noktası oluşturmaktadır. Dijital göçebelerin sayısı her geçen yıl artarken bu kitlenin yarattığı turizm potansiyeli de artmaktadır. Dijital göçebelerin yarattığı bu turizm potansiyeli bugün Estonya ve Barbados gibi ülkeler için büyük bir potansiyel yaratmaktadır. Gelecekte uzaktan erişim ile çalışma oranlarının daha da artacağı düşünüldüğünde bu potansiyelin giderek büyümesi beklenmektedir. Çalışmanın amacı uluslararası yazında “digital nomad tourism” olarak kabul görmüş kavramsal ifadenin Türkçe yazındaki karşılığını tartışmak ve dijitalleşme ile hızla gelişen bu kavramın turizm potansiyeli hakkında geniş bir kavramsal çerçeve oluşturmaktır. Çalışmanın amacı çerçevesinde, nitel veri toplama yöntemlerinden arşiv- doküman taraması ve alan yazın incelemesi yöntemleri bir arada kullanılmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen bulgular, betimsel analiz yöntemi aracılığı ile yorumlanmıştır. Konuya ilişkin uluslararası yazın incelenmiş, “digital nomad tourism” konulu araştırmalar ve bulgular taranmıştır. Aynı zamanda arşiv doküman tarama aşamasında, yerli yabancı dijital tabanlı medya araçlarında kavram araştırılmıştır. Bu çalışmanın “dijital göçebe turizmi” olarak adlandırılan “dijital nomad tourism” konusunda genel bir bakış açısı sunması, konuya ilişkin güncel literatür bilgisini derlemesi ve Türkçe alan yazında ele alınmamış olmasından dolayı kavramsal çerçevenin tartışmaya açılarak kavramın daha da netleştirilebilmesine katkı sunması beklenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turizm Akademik Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 262
Atıf : 1.281
2023 Impact/Etki : 0.325
Turizm Akademik Dergisi