Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
The Genus-level Identification Of Leaf Beetles (coleoptera: Chrysomelidae) From Habitus Images With Convolutional Neural Network Classification
2021
Dergi:  
International Journal of Applied Mathematics Electronics and Computers
Yazar:  
Özet:

Identifying an organism requires taxonomic expertise, time, and often adult specimens of that organism. Accurate identification of organisms is of great importance for sustainable agriculture, forestry and fisheries, combating pests and human diseases, disaster management, sustainable trade of biological products and management of alien invasive species. Advances in machine learning techniques have paved the way for the identification of animals by image analysis. In this context, it is aimed to test the success of different convolutional neural network (CNN) models in classifying leaf beetle (Coleoptera: Chrysomelidae) dorsal habitus images at the genus level. In this study, a total of 888 habitus images belonging to 17 genera were obtained from a website on leaf beetles and five CNN models (ResNet-152, Alex-Net, DenseNet-201, VGG-16 and MobileNet-V2) were used to classify leaf beetle genera. Also, the classification performance of the models was compared. The most successful model was ResNet-152 with an accuracy rate of 97.74%. These results showed that Resnet-152 can be used to identify European leaf beetle genera. As a result of this study, it was concluded that as the number of images increases, the identification of leaf beetles at the genus level can be made more easily by using CNNs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












International Journal of Applied Mathematics Electronics and Computers

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 308
Atıf : 138
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini