Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 35
 İndirme 16
Türkiye’de İhracat - Büyüme İlişkisi: Ampirik Bir Analiz
2020
Dergi:  
Journal of International Management, Educational and Economics Perspectives
Yazar:  
Özet:

Pek çok ülke gibi Türkiye’de de 24 Ocak 1980 tarihinde alınan karar ile ithal ikameci sanayileşme stratejisi terk edilerek, ihracata dayalı sanayileşme stratejisi benimsenmiş ve yapısal bir dönüşüm içerisine girilmiştir. Geçen kırk yıllık dönemde ekonomik yapıda önemli değişimler olmuş, iktisadi yapıda 24 Ocak kararları çerçevesinde ekonomik hedeflerden bazılarına ulaşılırken, bazılarına da henüz ulaşılamamıştır. Bu çalışmada ihracata dayalı büyüme modelinin geçerliliği ve başarı derecesi ile Türkiye ekonomisi için geçerli olup olmadığı test edilmektedir. Bu amaçla konvansiyonel nedensellik analizlerinin yanında son dönemde geliştirilen zaman serisi analiz metotları kullanılmaktadır. Bunlar bootstrapa dayalı Hacker ve Hatemi J. Nedensellik Testi, Hatemi J. – Roca Asimetrik Nedensellik Testi, Breitung ve Candelon tarafından geliştirilen Frekans Alanı Nedensellik Testi ve Bacılar vd. tarafından geliştirilen Kayan Pencereler Nedensellik Testidir. Sonuçlar göstermektedir ki, Türkiye ekonomisinde ihracat ve büyüme arasında çift yönlü nedensellik ilişkisi bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Exports - Growth Relationship In Turkey: An Empirical Analysis
2020
Yazar:  
Özet:

Turkey abandoned the import substitution industrialization strategy and adopted export – led industrialization strategy in the context of the political decisions taken on January 24, 1980 and entered into a structural transformation. In the last four decades, there have been significant changes in the economy, while some of the economic targets have been achieved within the framework of the January 24 decisions, some have not yet been achieved. In this study, the validity of export-led growth model and / or the degree of success are tested in the context of the Turkish economy. For this purpose, in addition to conventional causality analysis, recently developed time series analysis methods are used. These are bootstrap based Hacker and Hatemi J causality test, Hatemi J - Roca asymmetric causality test, frequency domain causality test developed by Breitung and Candelon and Bacılar et al. sliding windows causality test methods. The results indicate that bi-directional causality between exports and growth in the Turkish economy is valid.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of International Management, Educational and Economics Perspectives

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 182
Atıf : 445
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini