Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Stanford Tip A Aort Diseksiyon Cerrahisinde Ortalama Trombosit Hacmi, Trombosit Lenfosit Oranı ve Nötrofil Lenfosit Oranının Mortalite Üzerine Etkisi
2022
Dergi:  
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı akut tip A aort disseksiyonu olgularında, nötrofil-lenfosit oranı (NLR), trombosit-lenfosit oranı (PLR) ve ortalama trombosit hacminin (MPV) mortalite üzerindeki etkilerini araştırmaktır. Materyal ve metod: Ocak 2013 ile Kasım 2020 tarihleri arasında Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde akut tip A aort disseksiyonu tanısı ile opere edilen hastaların dosyaları retrospektif olarak tarandı. Hastalar taburcu olanlar (Grup I) ve eksitus ile sonuçlanan (Grup II) olmak üzere ikiye ayrıldı. Hastaların demografik verileri, preoperatif kan testleri, operasyon süreleri ve mortalite durumu kaydedildi. Preoperatif olarak alınmış olan kan örneklerinde NLR, PLR ve MPV değerleri hesaplanarak kaydedildi. Bulunan veriler gruplar arasında kıyaslanarak verilerin mortalite ile ilişkisi incelendi. Bulgular: Çalışmadaki hastaların 23’ü erkek 9’u kadındı. Hastaların 22’si şifa ile taburcu olurken 10 hasta mortalite ile sonuçlanmıştır. EF, CRP ve kardiyopulmoner by-pass sürelerinde eksitus grubunda anlamlı farklılık bulundu (p<0.05). Eksitus ile sonuçlanan hastalarda MPV, NLR ve PLR düzeyleri daha yüksek tespit edildi. Fakat anlamlı farklılık tespit edilemedi (p>0.05). Sonuç: MPV, NLR ve PLR’nin akut tip A aort dissekiyonunda mortaliteyi tahmin etmede etkisi gösterilemedi.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Average Thrombocyte Volume, Thrombocyte Lymphocyte Ratio and Neutrophil Lymphocyte Ratio On Mortality In Stanford Type A Aortic Dissection Surgery
2022
Yazar:  
Özet:

Background: It was aimed to investigate the effects of neutrophil-lymphocyte ratio (NLR), platelet-lymphocyte ratio (PLR) and mean platelet volume (MPV) on mortality in cases of acute type A aortic dissection in this study. Materials and Methods: The files of patients who were operated on with the diagnosis of acute type A aortic dissection in Adıyaman Training and Research Hospital between January 2013 and November 2020 were reviewed retrospectively. The patients were divided into those who were discharged (Group I) and those who resulted in death (Group II). Demographic data, preoperative blood tests, operation times and mortality status of the patients were recorded. MPV, NLR and PLR were calcula-ted and recorded in blood samples taken preoperatively. The obtained data were compared between groups and the relationship of the data with mortality was examined. Results: 23 of the patients in the study were male and 9 were female. While 22 of the patients were discharged with cure, 10 patients resulted in mortality. A significant difference was found in the exit group in terms of EF, CRP and cardiopulmonary bypass times (p<0.05). MPV, NLR and PLR were found to be higher in patients who resulted in death. However, this difference was not statistically signifi-cant (p>0.05). Conclusions: MPV, NLR and PLR could not be shown to have an effect on predicting mortality in acute type A aortic dissection.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 314
Atıf : 42
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini