Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Vücutta Farklı Lokalizasyonlardaki Apse-efüzyon Odaklarının Perkutan Drenaj Yöntemi ile Tedavisi: Dört Yıllık Deneyim Sonuçları
2014
Dergi:  
Abant Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

AMAÇ: Bu çalışmanın amacı görüntüleme eşliğinde perkütan drenaj için kliniğimize yönlendirilmiş olan 58 hastanın klinik ve radyolojik özellikleri literature eşliğinde sunulması amaçlanmıştır.YÖNTEMLER: Ocak 2009 ile Aralık 2013 tarihleri arasında farklı organ veya sistemlerde yerleşimli apse-efüzyonu olan toplam 58 olgu, perkütan drenaj işlemi için girişimsel radyoloji ünitesine yönlendirildi. Hastaların tümünde yaş, apse-efüzyonun yerleştiği organ veya vücut bölümü kaydedildi. Bir pediatrik hastada işlem sedasyon anestezisi diğer tüm hastalarda lokal anestezi uygulandıktan sonra gerçekleştirildi. BULGULAR: 58 hastada 31 erkek, 27 kadın; yaş ortalaması 55 yıl, yaş aralığı 7-84 yıl farklı organ veya sistemlerde yerleşimli apse-efüzyonulara görüntüleme eşliğinde perkütan drenaj işlemi uygulandı. Teknik başarı tüm olgularda %100 sağlandı. Hiçbir olguda işlem sırasında veya sonrasında komplikasyon gelişmedi. SONUÇ: Sonuç olarak vücudun farklı lokalizasyonlarında yerleşmiş olan efüzyon yada abse odakları çeşitli görüntüleme yöntemleri kılavuzluğunda başarı ile tedavi edilmektedir. Abse yada efüzyon tespit edilen hastalarda öncelikle başarı oranları yüksek perkutan drenaj yöntemleri tercih edilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Treatment Of Apse-efusion Focuses In Different Locations In The Body By Perkutan Drainage Method: Four-year Experience Results
2014
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to present the clinical and radiological characteristics of 58 patients who have been directed to our clinic for percutaneous drainage accompanied by imaging.MOTHERS: A total of 58 incidents of apse-fusion placed in different organs or systems between January 2009 and December 2013 were directed to the initiative radiology unit for percutaneous drainage process. In all patients, the age, the organ or body part where the apse-efusion is located was recorded. The process of sedation anesthesia in a pediatric patient was performed after local anesthesia was applied to all other patients. In 58 patients, 31 men, 27 women; the average age is 55 years, the age range is 7-84 years, the process of percutaneous drainage was applied accompanied by the imaging of apse-fusions placed in different organs or systems. Technical success is 100% guaranteed in all cases. No complications developed during or after the process. The result is that the fusion or abse focuses located in different locations of the body are successfully treated under the guidelines of various imaging methods. In patients diagnosed with abse or fusion, first of all, high success rates of percutaneous drainage methods should be preferred.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Abant Tıp Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 561
Atıf : 317
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini