Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Radyolojik Goruntulemelerdeki Artisin Analizi: Altta Yatan Faktorler ve Sonuclari
2023
Dergi:  
Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Radyolojik tetkikler X ışınının keşfedilmesinden bu yana tanıda önemli bir yer tutmaktadır. Günümüze kadar olan süreçte ilerleyen teknoloji ile birlikte görüntüleme yöntemlerinin çeşitliği ve kullanım alanları genişlemiştir. Son yıllarda radyolojik tetkiklerin kullanımında sayısal olarak artış olduğu görülmektedir. Bu artış başta sağlık ve ekonomi olmak üzere birçok alanda olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Radyolojik görüntülemelerdeki sayısal artışla baş edebilmek için aşırı sayıda ya da gereksiz yapılan görüntülemeler mercek altına alınmalıdır. Bu derlemede radyolojik tetkik sayısındaki artışın sebep ve sonuçları ortaya konulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of The Escalation In Radiological Imaging: Underlying Factors and Consequences
2023
Yazar:  
Özet:

Since the discovery of X-rays, radiological examinations have held a crucial role in diagnosis. With the progression of technology over time, the diversity and applications of imaging methods have expanded significantly. In recent years, there has been a notable increase in the use of radiological examinations. This surge can have adverse effects in various domains, primarily impacting healthcare and the economy. In order to cope with the numerical increase in radiological imaging, excessive or unnecessary imaging should be taken under the spotlight. In this review, the reasons and consequences of the increase in the number of radiological examinations will be revealed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 447
Atıf : 715
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini