Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 3
Trombositopenili Bir Hastada Gogus On Duvarinda Lokalize Petesiler
2023
Dergi:  
ODÜ Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Trombositopeni, ilaçlara, maling hastalıkların kemik iliğini infiltre etmesine bağlı oluşabilen, splenomegali yapan hastalıklar, enfeksiyöz hastalıklar, mikroanjiopatik hemolitik anemiler (TTP, HÜS) gibi birçok hastalıklarda görülebilen, klinikte çok sık rastlanılan hematolojık bir bozukluktur. Trombositopeni kanama diatezine neden olup cilt ve mukozalarda peteşial ve purpurik döküntülere neden olmaktadır. Trombositopenide görülen peteşial döküntüler genellikle tüm vücutta yaygındır, tek bir bölgeye sınırlı değildir. Bu olgu sunumunda 78 yaşında trombositopenisi olan ve trombositopeniye sekonder göğüs ön duvarında yaygın ve yoğun peteşial döküntü olmasına rağmen vücudun diğer kısımlarında peteşisi olmayan hastayı sunmak istedik.

Anahtar Kelimeler:

Localized Petechiae In The Anterior Chest Wall In A Patient With Thrombocytopenia
2023
Yazar:  
Özet:

Thrombocytopenia is a very common hematological disorder that can be seen in many diseases such as splenomegaly diseases, infectious diseases, microangiopathic hemolytic anemias (TTP, HUS) that may occur due to drugs and malignant diseases infiltrating the bone marrow. Thrombocytopenia causes bleeding diathesis and causes petechial and purpuric rashes on the skin and mucous membranes. The petechial eruptions seen in thrombocytopenia are generally widespread throughout the body and are not limited to a single area. In this case report, we wanted to present a 78-year-old patient with thrombocytopenia, who had a diffuse and intense petechial rash on the anterior chest wall secondary to thrombocytopenia but did not have petechiae in other parts of the body.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












ODÜ Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 124
Atıf : 84
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini