Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Çevrimiçi Forum Yazarlarının Bakış Açısından Türkiye’de Müzik ve Müzik Eğitiminin Görünümü
2023
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma müzik eğitimine odaklanmış çevrimiçi forum yazarlarının bakış açısından müzik ve müzik eğitiminin incelenmesini amaçlamaktadır. Araştırma, nitel araştırma desenlerinden durum çalışmasıdır. Araştırmada veri kaynağı olarak doküman analizi kullanılmıştır. İçerik analizi sonucunda müzik, müzik eğitimi ve müzik dışı konular olmak üzere üç farklı tema ortaya çıkmıştır. Forum yazarlarının görüşleri müzik teması altında müzik yazılımları ve kaynak müzik eğitimi teması altında sınav, eğitim tartışmaları, eğitim plan/program paylaşımı ve deneyim paylaşımı müzik dışı konularda ise vefat haberleri ve özel gün kutlama başlıkları altında kategorize edilmiştir. Forum yazarlarının yoğunluklu olarak yazılım/nota/kitap/altyapı/ders planı paylaşımları ile müzik eğitim kurumlarının sınavlarına hazırlık amacıyla forumda etkileşime girdikleri belirlenmiştir. Özellikle özengen müzik eğitiminden mesleki müzik eğitimine geçiş için önem taşıyan giriş sınavlarının içeriği, hazırlığı ve sonuçlarına ilişkin olarak öğrencileri bilgilendiren platformların oluşturulması ve geliştirilmesi önerilmektedir. Sonraki çalışmalarda forum sitelerinde yer alan metadatalar ile forum yazarlarının görüşlerini karşılaştıracak araştırmalar yapılması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A View Of Music and Music Education In Turkey From The Perspective Of Online Forum Authors
2023
Yazar:  
Özet:

This research aims to examine music and music education from the perspective of online forum writers focused on music education. The research is a case study from qualitative research designs. Since the research is based on forum posts on online forum sites as data sources, document analysis was used as the data collection method. The research is a case study of qualitative research designs. Dcument analysis was used as the data collection method. As a result of the content analysis, three themes emerged: music, music education, and non-music subjects. The opinions of forum writers are categorized under the theme of music, including music software and resources. Under the theme of music education, topics such as exams, educational discussions, sharing of education plans/programs, and sharing of experiences are categorized. In non-music-related topics, categorization is done under obituaries and special day celebration headings. It was determined that the forum authors interacted intensively in the forum to prepare for the examinations of music education institutions by sharing software/notes/books/infrastructure/lesson plans. It is recommended to establish and enhance platforms that inform students, especially about the content, preparation, and outcomes of entrance exams crucial for transitioning from private music education to professional music education. In future studies, it is recommended to research to compare the metadata on forum sites with the opinions of forum authors.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 869
Atıf : 8.037
2023 Impact/Etki : 0.55
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi