Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 10
Developing A Digital and Traditional Political Participation (dtpp) Scale For Youth: A Validity and Reliability Study
2023
Dergi:  
Romanian Journal of Communications and Public Relations
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to develop and validate a political participation scale for youth, considering both traditional and digital political participation (DTPP). The research was conducted using 458 participants from Turkey, Italy, and Romania, aged between 15 and 29 years. Explanatory Factor Analysis (EFA) and Confirmatory Factor Analysis (CFA) were performed to test the structural validity of the scale. EFA results illustrated that scale consisted of three factors and the total variance was 61.23%. These factors were labeled as “digital political support”, “traditional political support” and “digital political following”. During confirmatory factor analysis, the three-factor structure was tested, and the resulting model produced an acceptable goodness of fit The scale consists of 39 items and the reliability coefficients for each subscale vary from .92 and .95. The results show that the scale is valid and reliable to measure traditional and digital political participation of young people.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Romanian Journal of Communications and Public Relations

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 175
Atıf : 41
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini