Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Azerbaycan'ın Tehlikedeki Bir Dili Tatça ve Konuşurları Tarihsel ve Toplumdilbilimsel Bir Bakış
2023
Dergi:  
Tehlikedeki Diller Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, ağırlıklı olarak Azerbaycan'da konuşulan bir İrani dil olan Tatçanın tarihine ve konuşanlarının toplumdilbilimsel profiline, dil kimliği ve dil kayması gibi olgulara vurgu yaparak kısa bir bakış açısı sunmaktadır. Tatça konuşurlarının sayısına ilişkin güvenilir rakamlar olmamasına rağmen, saha araştırmaları, toplumda Tatçayı akıcı bir şekilde konuşabilenlerin sayısının her kuşakta azaldığını gösteriyor. Bu, Tatçanın pek çok varyantının hâlâ tanımlanmadığı ve belgelenmediği düşünüldüğünde endişe verici bir eğilimdir.

Anahtar Kelimeler:

Tat, An Endangered Language Of Azerbaijan, and Its Speakers: A Historical and Sociolinguistic Overview
2023
Yazar:  
Özet:

This article offers a brief insight into the history of Tat, an Iranian language spoken mainly in Azerbaijan, and the sociolinguistic profile of its speakers, with emphasis on phenomena such as language identity and language shift. Despite the absence of reliable figures regarding the number of Tat speakers, field inquiries show that fluency in Tat decreases with each generation, a worrying trend considering that many Tat varieties still await their description and documentation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Tehlikedeki Diller Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 306
Atıf : 235
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini