Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Fransizca Ogretimi/ogreniminde Web 2.0 Teknolojisi ve Sosyal-yapilandirmaci Kuram
2023
Dergi:  
Disiplinler Arası Dil Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Çalışmamızın amacı Web 2.0 teknolojisinin sosyal-yapılandırmacı öğrenme kuramında Fransızca öğretme ve öğrenmeye katkısını incelemektir. Çalışmamızda Web 2.0 teknolojisinin temellerini inceleyerek sosyal-yapılandırmacı öğrenme kuramında Fransızca öğretme/öğrenme ile olan bağını ortaya koymaktır. Sonuç olarak Web 2.0 teknolojisinin getirdiği tüm yeniliklerin sosyal-yapılandırmacı öğrenme kuramında dil öğrenme ve Fransızca öğretme/öğrenmeyi destekler nitelikte olduğu görülmüştür. Web 2.0 teknolojilerindeki site, araç ve uygulamaların öğrenciyi gerek sınıf ortamında gerekse sınıf dışında sosyalleşmesini, çevresiyle iletişim ve etkileşim halinde olmasını sağlamış ve öğrencinin Vygotsky’nin öne sürdüğü sosyal-yapılandırmacı öğrenme kuramını temel alan bir öğrenme modelinde ilerlediğini göstermektedir. Dil eğitimi ve Fransızca öğretimi/öğrenimi açısından bakıldığında ise öğrencinin Fransızcanın dil yapısını sosyo-kültürel çerçevede öğrenmesine önayak olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Disiplinler Arası Dil Araştırmaları

Dergi Türü :   Uluslararası

Disiplinler Arası Dil Araştırmaları