Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 8
FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ PLANETARYUM İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ
2023
Dergi:  
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, fen bilgisi öğretmen adaylarının planetaryuma ilişkin görüşlerini belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden biri olan olgubilim deseni kullanılmıştır. Çalışma grubu belirlenirken amaçlı örnekleme yöntemlerinden ölçüt örnekleme kullanılmıştır. Çalışma 2021-2022 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın ölçütü, öğretmen adaylarının okul dışı öğrenme ortamları dersi almaları olarak belirlenmiş ve çalışma grubunu 30 katılımcı oluşturmuştur. Araştırma verileri, yazarlar tarafından hazırlanan doküman inceleme formu ile toplanmış ve betimsel analiz ile çözümlenmiştir. Öğretmen adayları, planetaryumun eğlenceli, öğretici, ilgi çekici, ilgi çekici ve merak uyandırıcı, faydalı, anlamlı, yaşayarak öğrenmeyi destekleyici bir ortam olduğu ve fen derslerinde kullanılabileceği görüşündedirler. Böyle bir eğitimin öğrencilere anlamlı ve kalıcı öğrenmeyi, üç boyutlu düşünmeyi, eğlenerek ve yaşayarak öğrenmeyi sağlayarak dersi ilgi çekici hale getirmesine katkı sağlayacağını düşünmüşlerdir. Yazarlar hizmet öncesi ve hizmet içi öğretmen eğitiminin planetaryum gibi okul dışı öğrenme ortamlarıyla zenginleştirilmesini önermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Pre-service Science Teachers’ Opinions About The Planetarium
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to determine the opinions of pre-service science teachers about the planetarium. Phenomenology design, one of the qualitative research methods, was used in the study. While determining the study group, criterion sampling, one of the purposeful samplings, was used. The study was carried out in the 2021-2022 academic year. The study criterion was determined as taking out-of-school learning environments courses by pre-service teachers, and 30 participants formed the study group. The study data were collected with the document analysis form prepared by the authors and analyzed with descriptive analysis. Pre-service teachers had the view that the planetarium was a fun, instructive, interesting, interesting and intriguing, useful, meaningful, and supportive environment for learning by experience and could be used in science lessons. They thought that such an education would contribute to the students by providing meaningful and permanent learning, three-dimensional thinking, and learning by having fun and experiencing so that it could make the lesson interesting. The authors recommend enriching pre-service and in-service teacher education with out-of-school learning environments such as the planetarium.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 732
Atıf : 1.837
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS