Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Kendini Tanima, Kulturel Kimlik ve Dis Saygiyi Birbirine Baglayan Mekanizmalarin Arastirilmasi: Teorik Bir Arastirma
2024
Dergi:  
İbn Haldun Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Kendimizi kültürel olarak tanımlama şeklimiz ve kişisel olarak kendimizi nasıl tanıdığımız, toplumdan ve genel olarak dünyadan aldığımız saygının düzeyini büyük ölçüde etkiler. Araştırmacı, bir bireyin ancak kimliğini benimsediğinde saygı, tanınma veya onur alabileceğini, çünkü kendini kabul etmenin ve onaylamanın başkalarından onaylanmanın yolunu açmada etkili olduğunu savunuyor. Tanınma teorisine dayanan ve Axel Honneth, Nancy Fraser ve Charles Taylor gibi saygın bilim adamlarının çalışmalarından beslenen; Bu araştırma, bireylerin kendini tanıması, kültürel kimlik ve kazandığı dış saygı arasındaki karmaşık etkileşimi açıklayan kavramsal bir yapı oluşturmayı amaçlamaktadır. Araştırma, bu mekanizmaları inceleyerek kişinin kişisel algısının ve kültürünün küresel toplumdaki sosyal konumunu nasıl etkilediğine dair anlayışımızı zenginleştiriyor. Bu çalışmanın bulguları, benzersiz kişisel kimliklerin kabul edilmesi ve takdir edilmesinin, kültürel çeşitliliğin teşvik edilmesinin ve kurumsal eşitsizliklerle yüzleşmenin önemini ortaya koymaktadır. Bu çalışma, toplumlarımızdaki farklı kimliklere değer vermenin son derece önemli olduğunu vurgulamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İbn Haldun Çalışmaları Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 122
Atıf : 95
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini