Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 5
Cok Boyutlu Testlere Uygulanan Cok Boyutlu Olcek Donusturme Yontemlerinin Cesitli Kosullara Gore İncelenmesi
2023
Dergi:  
Adıyaman University Journal of Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma kapsamında çok boyutlu iki test formuna çeşitli koşullar altında ölçek dönüştürme yapılıp, elde edilen madde ve yetenek parametrelerine ait eşitleme hatalarının karşılaştırılması amaçlanmıştır. Araştırma koşulları olarak örneklem büyüklüğü (1000-2000), ortak madde oranı (%20 ve %40), boyutlar arası korelasyon (0.1-0.5-0.9) ve parametre kestirim modeli (2PLM-3PLM) alınmıştır. Ölçek dönüştürme sonuçlarının doğruluğunu incelemek amacıyla eşitleme hatası (RMSE) kullanılmıştır. Örneklem büyüklüğü ve ortak madde oranı arttıkça ve boyutlar arası korelasyon azaldıkça RMSE değerinin genel olarak azaldığı görülmüştür. Ortalama-sigma yöntemi kullanıldığına daha yüksek eşitleme hataları elde edilmiştir. Ayırıcılık parametresinin kestiriminde tüm yöntemler için 2PLM’de daha düşük RMSE değerleri elde edilmiştir. Güçlük ve yetenek parametrelerinin kestiriminde Stocking-Lord yöntemi için 2PLM’de, ortalama-ortalama ve ortalama-sigma yöntemleri için 3PLM’de daha düşük RMSE değerleri elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Multidimensional Scale Transformation Methods Applied To Multidimensional Tests According To Various Conditions
2023
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study was to compare the equating errors of item and ability parameters obtained by performing scale transformation methods to two multidimensional test forms under various conditions. Sample size (1000-2000), common item ratio (20% and 40%), correlation between dimensions (0.1-0.5-0.9) and parameter estimation model (2PLM-3PLM) were taken as research conditions. Equating error (RMSE) was used to examine the accuracy of the scale transformation results. It was observed that the RMSE value generally decreased as the sample size and common item ratio increased and the correlation between dimensions decreased. Higher equating errors were obtained when the mean-sigma method was used. In the estimation of the discrimination parameter, lower RMSE values were obtained in 2PLM for all methods. In the estimation of difficulty and ability parameters, lower RMSE values were obtained in 2PLM for Stocking-Lord method and in 3PLM for mean-mean and mean-sigma methods.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Adıyaman University Journal of Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 145
Atıf : 864
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini