Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Kudüs Krallık Sikkeleri
2023
Dergi:  
Şarkiyat Mecmuası
Yazar:  
Özet:

11.-12. yüzyıllar arasında Kudüs merkezli kurulan ve ağırlıklı olarak Doğu Akdeniz sahil şehirleri boyunca yayılan Kudüs Krallığı döneminde değişik türde sikkeler basılmıştır. Özellikle Kudüs ve Akkâ gibi krallığın önemli merkezlerinde başta olmak üzere, krallık içerisinde pek çok şehirde darphaneler kurulmuş ve buralarda sikke darbı gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada, Kudüs Krallığı’nda 1099-1187 yılları arasında basılan çeşitli sikke örneklerine yer verilecektir. Kudüs Krallığı’nda çok çeşitte sikkelerin kullanıldığı görülmektedir. Bunlar Sarazen bezantı, Kudüs Kraliyet denier/obol ve diğer türler (erken dönem anonim sikkeler, hacı sikkeleri, baronyal sikkeler) olmak üzere üç ana gruba ayrılmaktadır. Bu sikkelerin her birinin basım dönemleri, ağırlıkları ve özellikleri birbirlerinden farklıdır. Bahsi geçen türlerin tamamı kendi içinde çeşitli özgünlükler barındırmaktadır. Kullanım amaçlarına göre ve çeşitli ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkan bu sikkeler, krallığın ticari hayatında önemli bir yer tutmuştur. Bu makalenin amacı, Haçlı devletlerinin içerisinde en büyüğü ve lideri konumunda bulunan Kudüs Krallığı’na farklı bir açıdan bakmak, krallığın ticari hayatında etkili olan Haçlı sikkeleri hakkında bilgi vermektir.

Anahtar Kelimeler:

Coins Of The Kingdom Of Jerusalem
2023
Yazar:  
Özet:

Between the 11th and 12th centuries, various types of coins were minted in the Jerusalem Kingdom, which was centered in Jerusalem and spread mainly along the coastal cities of the Eastern Mediterranean. In the important city centers of the kingdom, such as Jerusalem and Akkâ, mints were established and coins were struck there. In this study, various examples of coins minted in the Kingdom of Jerusalem between 1099-1187 are discussed. Many types of coins were used in the Kingdom of Jerusalem. These are divided into three main groups: Saracen bezant, Jerusalem Royal denier/obol and other types (early anonymous coins, pilgrim coins, baronial coins). The minting periods, weights. and characteristics of each of these coins are different from each other. All of these types of coins originated from different needs and places. These coins, according to their intended use and various needs, played an important role in the commercial life of the kingdom. This article examines the Kingdom of Jerusalem, the largest leader of the Crusader states, from a different perspective to provide information about Crusader coins that were effective in the commercial life of the kingdom.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Şarkiyat Mecmuası

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 201
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini