Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 2
Sismik Kırılma Verilerinde İlk Varış Zamanlarının Çapraz İlişki Yöntemi Kullanılarak Belirlenmesi
2012
Dergi:  
Jeofizik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sismik kırılma kayıtlarının kaliteli yorumu ilk varış zamanlarının doğru ve güvenilir bir şekilde belirlenmesine bağlıdır. İlk varış zamanlarının bir grafik veya görüntü üzerinden elde edilmesi, işaretlemeleri verinin görüntülenme ölçeği ve kalitesi, genlik oranı, işaretleyici hassasiyeti, işaretlemeyi yapan kullanıcının deneyimi gibi dış etkenlere bağlı kılar. Gürültü içeren verilerin ilk varış işaretlemesinde ise, durum daha karmaşık bir hal alır. Bu çalışmada yansıma veri işleminde yaygın olarak kullanılan çapraz ilişki işlemi, gürültülü veya gürültüsüz sismik kırılma verilerinde ilk varış zamanlarının işaretlenmesinde kullanılmıştır. Hazırlanan algoritma sayesinde işaretlemeler yarı otomatik yapılarak, ilk varış zamanlarının kullanıcıya bağımlılığı azaltılmış, çevresel gürültülerden veya görüntülenme özelliklerinden kaynaklanabilecek hatalı işaretlemeler indirgenmiş ve işaretlemeler matematiksel bir temele dayandırılmıştır. Geliştirilen yöntem, 3 farklı gürültü içeriğine sahip konvolüsyon modelleri ve farklı sahalardan elde edilen, farklı gürültü karakterlerine sahip saha verileri üzerinde sınanmıştır. Yapılan işaretlemelerin performansı Ki-Kare hata kriteri ile değerlendirilmiştir. Ayrıca, manuel (el ile, normal işaretleme) olarak işaretlenen varış zamanları ile ilişki tekniği yardımıyla işaretlenen varış zamanları arasındaki küçük zaman farklarının sismik kırılma verilerinin değerlendirilmesinde yaratacağı farklılıklar kırılma tomografisi çözümleri ile ortaya konmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The First Time In The History Of The First Time In The History Of The First Time In The History Of The First Time In The History Of
2012
Yazar:  
Özet:

The quality review of the seismic breakdown records depends on the accurate and reliable determination of the first arrival times. The obtaining of first arrival times through a graph or image makes the labels related to external factors such as the scale and quality of the data display, the width rate, the sensitivity of the labels, the user's experience that makes the labels. When the first arrival sign of the data containing noise, the situation becomes more complex. The cross-relation process commonly used in the processing of reflective data in this study has been used to mark the first arrival times in noise or noise-free seismic breakdown data. Thanks to the prepared algorithm, the labels are made semi-automatic, the dependence of the first arrival times on the user is reduced, the erroneous labels that may be caused by environmental noise or display features are reduced, and the labels are based on a mathematical basis. The method developed was tested on 3 different noise content convergence models and field data with different noise characters obtained from different fields. The performance of the signs made is assessed by Ki-Kare error criterion. Furthermore, the differences between the small time differences between the arrival times marked by manual (handly, normal marking) and the arrival times marked by the help of the relation technique will create in the assessment of seismic breakdown data have been revealed by the breakdown tomography solutions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Jeofizik Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 12
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini