Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Primipar Gebelerde Gebeliğe Uyum ve Kaygı Düzeyleri ve Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi
2023
Dergi:  
Journal of Nursology
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, primipar gebelerin gebeliğe uyum ve kaygı düzeylerini ve etkileyen faktörleri belirlemek amacıyla yapılmıştır. Yöntemler: Kesitsel tipte olan bu çalışma, Türkiye’deki bir devlet hastanesinin kadın doğum polikliniğinde ikinci ve üçüncü trimesterlerindeki toplam 136 primipar gebe ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın verileri “Kişisel Bilgi Formu”, “Prenatal Kendini Değerlendirme Ölçeği (PKDÖ)” ve “Durumluk-Sürekli Kaygı Envanteri (DSKE; DKE-SKE)” aracılığıyla toplanmıştır. Bulgular: Çalışmaya katılan gebelerin yaş ortalaması 24,79 ± 5,04 idi. Katılımcıların toplam DKE, SKE ve PKDÖ puan ortalamaları sırasıyla 38,53 ± 7,69, 42,38 ± 7,95, ve 135,95 ± 25,43, olup, gebelerin gebeliklerine uyum sağladıkları ve kaygı yaşadıkları belirlenmiştir. Araştırmaya katılan gebelerin gebeliğe uyumunu belirleyen en önemli değişkenlerin SKE ve DKE düzeyleri (sırasıyla β = 0,347, P < 0.001, β = 0,256, P = 0.001), doğuma hazırlık sınıflarına katılım (β = 0,202) ve en uzun süre yaşanan yer (β = −0,195, P = 0,004) olduğu bulunmuştur. Sonuç: Primipar gebelerin gebeliklerine uyum sağladıkları ve antenatal dönemde anksiyete yaşadıkları görülmüştür. Bu dönemde yaşanan kaygı, kadının gebeliğe uyumunun en önemli belirleyicisi olmuştur

Anahtar Kelimeler:

Determination Of Adaptation To Pregnancy and Anxiety Levels In Primiparous Pregnant Women and Affecting Factors
2023
Yazar:  
Özet:

Objective: This study was conducted to determine primiparous pregnant women’s adaptation to pregnancy, anxiety levels, and affecting factors. Methods: This cross-sectional study was conducted with a total of 136 primiparous pregnant women in the second and third trimesters at the obstetrics policlinic of the state hospital in Turkey. The data for the study were collected through the “Personal Information Form,” the “Prenatal Self-Evaluation Questionnaire (PSEQ),” and the “State-Trait Anxiety Inventory (STAI; SAI-TAI).” Results: The average age of the participating pregnant women was 24.79 ± 5.04 years. The participants’ total SAI, TAI, and PSEQ mean scores were found to be 38.53 ± 7.69, 42.38 ± 7.95, and 135.95 ± 25.43, respectively. The most important variables determining the participating pregnant women’s adaptation to pregnancy were found to be TAI and SAI levels (β = 0,347, P < 0.001; β = 0,256, P = 0.001 respectively), participation in the childbirth preparation classes (β = 0,202, P = 0.004), and the longest place of residence (β = -0,195, P <0.004) Conclusion: The primiparous pregnant women adapted to their pregnancy, and they suffered from anxiety during the antenatal period. Anxiety experienced during this period was the most important determinant of the woman’s adaptation to pregnancy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Nursology

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.013
Atıf : 10.487
Journal of Nursology