Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
Covid-19 Asi Okuryazarliginin Covid-19 Asi Tutumu Uzerine Etkisinin İncelenmesi
2023
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Tanımlayıcı tipteki bu araştırma, COVID-19 aşı okuryazarlığı ile toplumda COVID-19 aşısına yönelik tutum arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla yapıldı. Gereç ve Yöntem: Araştırmanın verileri kolayda örnekleme yöntemi ile Haziran 2021 ile Eylül 2021 tarihleri arasında toplandı. Araştırmanın evrenini 18 yaş ve üzeri 1112 birey oluşturdu. Veriler, kişisel bilgi formu, COVID-19 Aşı Okuryazarlığı Ölçeği ve COVID-19 Aşısına Yönelik Tutumlar Ölçeği kullanılarak çevrimiçi olarak toplandı. Bulgular: Katılımcıların COVID-19 Aşı Okuryazarlığı ölçeği toplam puan ortalaması 2,91±0,43'tü. Katılımcıların COVID-19 Aşısına Yönelik Tutumlar ölçeği toplam puan ortalaması 3,68±0,76'ydı. Katılımcıların COVID-19 VL ölçeği toplam puanları ile ATV-COVID-19 ölçeği toplam puanları arasında istatistiksel olarak anlamlı ve pozitif bir ilişki vardı. Sonuç: Bu araştırmada katılımcıların aşı okuryazarlığı göreceli olarak yüksekti ve COVID-19 aşısına yönelik tutumları olumluydu. Aşı okuryazarlığı arttıkça aşılara yönelik olumlu tutumlar da arttı.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Effect Of Covid-19 Vaccine Literacy On Covid-19 Vaccine Attitude
2023
Yazar:  
Özet:

Aim: This descriptive research was conducted to determine the relationship between COVID-19 vaccine literacy and public attitude towards the COVID-19 vaccine. Material and Methods: The research data were collected by convenience sampling between June and September 2021. The population of the research consisted of 1112 individuals aged 18 and over. The data were collected online using a personal information form, the COVID-19 Vaccine Literacy Scale, and the Attitudes Towards the COVID-19 Vaccine (ATV-COVID-19) Scale. Results: The mean COVID-19 Vaccine Literacy scale total score was 2.91±0.43, while the mean ATV-COVID-19 scale total was 3.68±0.76. A statistically significant and positive relationship existed between the participants' COVID-19 VL scale total scores and their ATV-COVID-19 scale total scores. Conclusion: The vaccine literacy of the participants was relatively high, and their attitudes toward the COVID-19 vaccine were positive. As vaccine literacy increased, positive attitudes toward vaccines also increased.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 427
Atıf : 5.819
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini