Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 90
 İndirme 29
BİLECİK ŞEHİR MERKEZİNDE KENTSEL AÇIK-YEŞİL ALANLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Sürekli artan nüfus, sanayileşme ve gelişen teknoloji ile birlikte kentler hızlı ve düzensiz kentleşme süreci ile karşı karşıya kalmaktadır. Doğal ve kültürel pek çok unsurun iç içe bulunduğu kentlerde, doğal alanlar tahrip edilerek yerlerine yapay mekânlar ve sağlıksız bir çevre oluşturulmaktadır. Bu yapay ve sağlıksız çevrede yaşayan insanlar bir nebzede olsun kendilerine, psikolojik ve fiziksel olarak daha rahat edecekleri mekân arayışları içerisinde bulunmaktadır. Bu mekânlar içerisinde yaşam kalitesi bileşenlerinden biri olan açık-yeşil alanlar önem arz etmektedir. Bilecik şehri küçük bir şehirdir ancak her geçen gün nüfusu artış göstermektedir. Bilecik şehrinin gün geçtikçe daha da büyüyeceği dikkate alınırsa, mevcut yeşil alanların korunması ve geliştirilmesi gereklidir. Bu nedenle bu çalışmada, Bilecik şehir merkezindeki 2017 yılı açık-yeşil alanların dağılımını, yoğunluğunu, kişi başına düşen miktarını ve yeterliliğini tespit etmek amaçlanmıştır. Bu amaç çerçevesinde çalışmanın verisini Bilecik şehrinin açık-yeşil alanları oluşturmaktadır. Açık-yeşil alanların dağılımının tespit edilmesinde SPSS aracı kullanılmıştır. Sonuç olarak çalışma alanında, kişi başına düşen yeşil alan miktarının (15.1 m2) yeterli olduğu belirlenmiştir. Ancak mahallelere düşen miktarına bakıldığında, kentsel açık-yeşil alanların düzenli dağılım göstermediği ve ihtiyacı karşılamadığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research