Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
“TREASURY” OF A FRENCH TURCOLOGIST: JEAN DENY’S UNPUBLISHED TURKISH DICTIONARY
2019
Dergi:  
Türkbilig
Yazar:  
Özet:

Fransa’da Türkoloji sahasının kurucu isimlerinden biri olarak sayılan ve çalışmalarıyla da Türkiye’de Türkolojiye yön veren Jean Deny , ilk baskısı 1921 yılında yayımlanan [Türk Dili Grameri Osmanlı Lehçesi ] isimli eseriyle tanınır. Jean-Paul Roux, Louis Bazin gibi Türkologların yetişmesinde rol oynayan Deny’nin Türkoloji el kitabı Philologiae Turcicae Fundamenta’nın hazırlanışında öncülük etmesi ve eserin ilk iki cildinin baş editörlüğünü üstlenmesi Türkoloji sahasında yerini sağlamlaştıran bir katkı olarak görülebilir. Çalışmaları arasında kelimelerin kökenleri üzerine de yazıları olan Türkoloğun, Zeki Velidî Togan’ın anılarındaki bir ayrıntıya dayanarak yaşadığı dönemde bir Türkçe sözlük hazırlığı içerisinde olduğu öğrenilmiştir. Kütüphane taramalarımızda kendisinin yayımlanmamış, dört çekmece içinde fişler halinde duran sözlüğüne ulaşılmıştır. Bu çalışmada, sözlüğün bulunuşu ve fişlerin mahiyeti hakkındaki bilgiler üzerinde durulacaktır

Anahtar Kelimeler:

“TREASURY” OF A FRENCH TURCOLOGIST: JEAN DENY’S UNPUBLISHED TURKISH DICTIONARY
2019
Dergi:  
Türkbilig
Yazar:  
Özet:

Jean Deny, considered one of the founding names of the Turkology field in France and with his work directed to Turkology in Turkey, is known for his first edition in 1921 with his work called [Turkish Grammar of the Ottoman Language]. Jean-Paul Roux, the leadership of Deny in the preparation of the Turkology manual Philologiae Turcicae Fundamenta, which plays a role in the cultivation of Turkologists such as Louis Bazin, and the leadership of the work as the main editor of the first two paintings, can be seen as a contribution to consolidating its place in the field of Turkology. Among his studies, it is learned that the Turkologist, who has written about the origins of the words, was in the preparation of a Turkish dictionary in the period in which he lived based on a detail in the memories of the Wise Velidî Togan. In our library scans, he has reached his unpublished dictionary, which stands in folds in four tables. In this study, we will focus on the status of the dictionary and information about the nature of the files.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Türkbilig

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 626
Atıf : 2.553
Türkbilig