Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 52
 İndirme 14
Atatürkçü düşünce sistemi: Atatürkçülük Kemalizm
2013
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kemalist Thought System: Kemalism Mustafa Kemal, the leader of the world wars of independence, has set up a new unitary Turkish state and pointed out the way and method of the modernization to the state. This model, which has been implemented by the Turkish Revolution, is named as "Kemalism". Kemalism, which is a guarantee of the Republic of Turkey to keep alive forever, is a consecutive multi-directional thought system that makes up a whole. Kemalism is not a "totalitarian - dogmatic" but is a "democratic and pragmatic" set of principles. Because the only idea left from- the spiritual heritage of- Ataturk to the Turkish nation is the “reason and science". The aim of our research is to emphasize that, as was in the past, "Kemalist Thought System", which has guided the "Turkish Revolution", is still an effective method that can be used to solve the problems that will be encountered currently and in the future. In this investigation, Kemalism, which constitute the ideational basis of the “Turkish Revolution", was evaluated in a holistic approach based on the actions and statements of Mustafa Kemal.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 695
Atıf : 2.270
Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi