Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 1
Ahmet Selman Baktı. Şer’î Hükmün Tanımı ve Aslî İbâha Prensibi (Hanbelî Fıkhı Özelinde). İstanbul: Kitâbî Yayınları, 2019, 231 sayfa.
2021
Dergi:  
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda ilahiyat alanında ilmî disiplinlerin birbirleriyle ilişkisinin yansıtıldığı akademik çalışmaların sayısı artmaktadır. İslâmî ilimlerin oluşum döneminde kelam, usul-i fıkıh ve dil ilimleri arasındaki sıkı ilişkiler dikkate alındığında günümüz çalışmalarının da bu perspektiften yapılması vakıanın doğru anlaşılması adına olumlu bir adım olarak okunabilir. Kelam ile usul-i fıkhı buluşturan meseleler zannedildiğinden daha çoktur ve bu konuların köken itibarıyla her iki ilmi disipline katkılarının ve oluşturdukları değişimin belirlenmesi önemlidir. Bu yazıda incelenecek olan eser de bu tarz bir perspektife sahiptir. Doktora çalışması olarak 2018 yılında tamamlanan Hanbelî Fıkıh Geleneğinde İbâha-i Asliyye Prensibi adlı tez, kitaplaşma aşamasında isim değişikliğine gidilerek muhtevayı daha iyi yansıtacak şekilde (s. 11) Şer’i Hükmün Tanımı ve Aslî İbâha Prensibi (Hanbelî Fıkhı Özelinde) adıyla yayınlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

She looked at Ahmet Salman. The righteousness of the righteous and the righteousness of the righteous. Istanbul: Book Publications, 2019, 231 pages.
2021
Yazar:  
Özet:

In recent years, the number of academic studies in the field of theology has increased where the relationship of scientific disciplines with each other is reflected. In the period of formation of Islamic sciences, considering the close ties between the word, the procedure and the language sciences, the work of today can also be read as a positive step in the name of the correct understanding of the case. The issues that meet the Kelam and the procedure are more than thought, and it is important to determine the contribution to both scientific disciplines and the change they create from the source of these issues. The work that will be studied in this article also has this kind of perspective. As a doctoral study completed in 2018, the thesis “Ibâha-i Asliye Principe” in the Hanbelî Fıkıh Tradition, in the bookmaking phase, went to the name change and better reflected the mutua (s. 11) has published the Sher’s definition of the rule and the original Ibâha Principe (in the Hanbelî Fıkıh Special).

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 861
Atıf : 2.454
2023 Impact/Etki : 0.075
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi