Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 112
 İndirme 6
Erkek Arı ve Bal Arısı Yetiştiriciliğindeki Önemi
2017
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kontrol edilmesi güç çiftleşme davranışı ve spermaların ana arı sperm kesesinde depolanması gibi bir çok özellik koloni halinde yaşayan bal arılarını diğer çiftlik hayvanlarından ayırmaktadır. Güçlü sosyal yapı içerisinde, temel ifadeyle binlerce işçi arı, mevsime bağlı olarak değişen yüzlerce erkek arı ve koloninin ebeveynini olarak değerlendirilen bir adet ana arı bulunur. Ana arının yumurtlayan tek birey olması nedeniyle yetiştiriciliğine yönelik çalışmalar gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Bununla birlikte erkek arıların önemi ve yetiştiriciliği göz ardı edilmektedir. Oysa ana arılar ile çiftleşen erkek arıların sahip olduğu özellikler koloni verimini doğrudan etkilemektedir. Ayrıca erkek arıların üretim sezonunun ana arılara oranla daha kısa olasına bağlı olarak , ana arı yetiştiriciliği için sınırlayıcı faktör erkek arı varlığıdır. Çiftleşme mevsiminde yeteri kadar ve kaliteli erkek sağlanamaması sperm depolamada olumsuzluklara neden olacak, ana arının yaşam süresini kısalacak ve koloni verimliliği düşecektir. Bu nedenle istenilen özelliklere sahip güçlü erkek arı yetiştirme kolonilerinin oluşturulması ve bu kolonilerin ön görülen dönemlerde beslenmeleri gibi konuları da içeren erkek arı yetiştirme programları geliştirilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 410
Atıf : 660
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi